ផ្លែ​ចេក​សម្បក​ក្រហម​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​បី​ប្រភេទ​ដូច​ជា Sucrose, Fructose និង​គ្លុយកូស​។ ដោយសារ​តែ​វា​មាន​កាឡូរី​ខ្ពស់ វីតាមីន​៦​ប្រភេទ និង​ជាតិ​រ៉ែ​១១​ប្រភេទ ទើប​បានជា​វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​ដល់​សុខភាព​មនុស្ស និង​ជួយ​ឱ្យ​មាន​កម្លាំង​បាន​។

តើ​ចេក​សម្បក​ក្រហម​នេះ​ជា​ប្រភេទ​ផ្លែ​ឈើ​អ្វី​ទៅ?
ប្រហែលជា​អ្នក​ធ្លាប់​ល្បី ឃើញ ឬ​ញ៉ាំ​ចេក​ប្រភេទ​នេះ​ហើយ ប៉ុន្តែ​ចេក​សម្បក​ក្រហម​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ជាង​ផ្លែ​ចេក​ធម្មតា​។

បើសិនជា​អ្នក​ពិតជា​ពេញចិត្ត​រសជាតិ​របស់​ផ្លែ​ចេក​ធ​ម្ត​មា ហើយ​កំពុង​តែ​ស្វែងរក​ផ្លែ​ចេក​ប្រភេទ​ផ្សេង​នោះ អ្នក​គួរតែ​សាកល្បង​ចេក​សម្បក​ក្រហម​ម្តង​ទៅ​។ ផ្លែ​ចេក​សម្បក​ក្រហម​អាច​ញ៉ាំ​បាន​នៅ​ពេល​សម្បក​របស់​វា​ឡើង​ពណ៌​ក្រហម​ចាស់ និង​មាន​ស្នាម​អ៊ុ​ច​ៗ​ពណ៌​ត្នោត​។

ចេក​សម្បក​ក្រហម​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​អ្វី​ខ្លះទៅ?
ផ្លែ​ចេក​ប្រភេទ​នេះ​មាន​ជីវជាតិ​ខ្ពស់ និង​មាន​ចំនួន​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម Beta-carotene និង វីតាមីន​C ច្រើន​។ ផ្លែ​ចេក​ទំហំ​មធ្យម​មួយ​មាន​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ៤០០​មី​លី​ក្រាម មាន​ន័យ​ថា​វា​អាច​ផ្តល់​ជា​តម្រូវការ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​១១​ភាគរយ​ដែរ​។ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​មាន​ប្រយោជន៍​ក្នុង​ការ​បំពេញ​មុខងារ​ធម្មតា​របស់​បេះដូង ការ​កន្ត្រាក់​សាច់ដុំ និង​ការ​រំលាយ​អាហារ​។

ផ្លែ​ចេក​មួយ​នេះ​ក៏​សម្បូរ​វីតាមីន​C ដែរ​។ វីតាមីន​C មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​ការពារ​រាង​កាយ​ពី​ជំងឺ​ទេ តែ​ក៏​ជួយ​ប្រឆាំង​នឹង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​ទៀត មាន​ន័យ​ថា វា​នឹង​កាត់​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង និង​មហារីក​ច្រើន​ប្រភេទ​។

ផ្លែ​ចេក​ក្រហម​ក៏​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​ផង​ដែរ ដូច្នេះ​វា​នឹង​កាត់​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២​។ ដោយសារ​តែ​ផ្លែ​ចេក​សម្បក​ក្រហម​មួយ​ផ្លែ​មាន​វីតាមីន​B6 ខ្ពស់ ដូច្នេះ​វា​អាច​ផ្តល់​ជា​តម្រូវការ​វីតាមីន​D ប្រចាំ​ថ្ងៃរ​ហូ​ទ​ដល់ ២០​ភាគរយ​ឯណោះ​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង