ចូរស្រមៃថា អ្នកកំពុងតែអស់កម្លាំង មានភាពតានតឹងក្នុងអារម្មណ៍ ហើយធុញទ្រាន់ នឹងការងារប្រចាំថ្ងៃទៀត ប៉ុន្តែ ស្រាប់តែបានក្រេបរសជាតិ តែក្តៅឧណ្ហៗមួយពែង តើអ្នកមានអារម្មណ៍បែបណាទៅ? តើអ្នកមានអារម្មណ៍ថា ធូរស្រាលដែរឬទេ? មានកម្លាំងវិញដែរទេ? មែនហើយ បេះដូងរបស់អ្នកដែលធ្វើការរាល់ថ្ងៃនោះ ក៏ត្រូវការពេលយកចិត្តទុកដាក់ កាន់តែច្រើនដែរ។ ខណៈពេលដែលការហាត់ប្រាណ និងរបបអាហារត្រឹមត្រូវ អាចជួយអ្នក ឲ្យមានសុខភាពបេះដូងល្អនោះ ការញ៉ាំតែខ្មៅមួយពែង អាចបង្កើនប្រសិទ្ធភាព នៃការថែរក្សានេះទ្វេដងឯណោះ។
ប្រយោជន៍ចំពោះបេះដូងនៃការញ៉ាំតែខ្មៅ
មានការសិក្សាជាច្រើនបញ្ជាក់ថា ការញ៉ាំតែខ្មៅ មានប្រយោជន៍ក្នុងការកាត់បន្ថយ ការប្រឈមនឹងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងបាន ដោយសារតែវត្តមានរបស់អង់ទីអុកស៊ីដង់ និង Polyphenols។ អ្នកជំនាញជាច្រើនជឿថា តែប្រភេទនេះ អាចបណ្តាលឲ្យខ្សោះជាតិទឹកក្នុងខ្លួន ប៉ុន្តែ បើសិនជាញ៉ាំគ្រប់គ្រាន់ ឬតិចជាង ២៥០ មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃនោះ វានឹងមានប្រយោជន៍ដល់បេះដូងវិញ។
ការសិក្សាផ្សេងមួយទៀត ក៏បង្ហាញដែរថា ការញ៉ាំតែខ្មៅទៀងទាត់ នឹងជួយកាត់បន្ថយចំនួនកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ ព្រមទាំងថែរក្សាសរសៃឈាមអាកទែឲ្យនៅស្អាត និងមានសុខភាពល្អទៀត។ កាលណាកូឡេស្តេរ៉ុលកើនឡើងច្រើន ក្នុងសរសៃឈាមអាកទែ វាគឺជាហេតុផលមួយ ដែលបង្កជាបញ្ហាដល់បេះដូងច្រើន ដូចជា គាំងបេះដូង ស្ទះសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងផ្សេងៗទៀត។
ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ដើម្បីទទួលបានប្រយោជន៍ពីតែខ្មៅ អ្នកមិនគួរណាញ៉ាំច្រើនជាង បីពែងក្នុងមួយថ្ងៃឡើយ៕