ផ្លែជម្ពូ គឺមានលក្ខណៈ ដូចជាផ្លែប៉ោមដែរ ព្រោះវាអាចញ៉ាំទាំងឆៅ និងអាចប្រើសម្រាប់ បង្កើតជាបង្អែមផ្សេងៗទៀតផង។ ថ្វីបើមិនមាន ការសិក្សាស្រាវជ្រាវច្រើន ទៅលើផ្លែជម្ពូថា មានប្រយោជន៍អាចប្រើ ជាឱសថច្រើនក៏ដោយ ក៏វាមានអត្ថប្រយោជន៍ ចំពោះសុខភាពមួយចំនួនតូចដែរ។
គ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ផ្លែជម្ពូ មានសមត្ថភាពជា Alkaloid ដែលមានឥទ្ធិពល ក្នុងការសម្រួលដល់ ការបំលែងជាតិអាមីដុង ទៅជាស្ករ។ តាមពិត គ្រាន់តែផ្លែជម្ពូមួយមុខ ក៏អាចមានប្រយោជន៍ ក្នុងការព្យាបាល និងបង្ការជំងឺទឹកនោកមផ្អែម ប្រភេទទី ២ ហើយ។
ការរំលាយអាហារ
ផ្លែជម្ពូ ត្រូវបានគេស្គាល់ថា មានជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលល្អបំផុត ក្នុងការគ្រប់គ្រង ធ្វើដំណើររបស់ចំណីអាហារ ក្នុងផ្លូវរំលាយអាហារ។ អាហារសម្បូរជាតិសរសៃ នឹងជួយដោះស្រាយ បញ្ហាផ្លូវរំលាយអាហារបានដូចជា ទល់លាមក និងផោមច្រើន។ ក្រៅពីនេះ គ្រាប់ផ្លែជម្ពូ ត្រូវបានគេរកឃើញថា អាចជួយបង្ការ ជំងឺរាកមួលបានទៀតផង។
បង្ការជំងឺមហារីក
សារធាតុដ៏សកម្មជាច្រើន ក្នុងផ្លែជម្ពូ មានលក្ខណៈល្អបំផុត ក្នុងការបង្ការការលូតលាស់ របស់ជំងឺមហារីក។ នៅពេលមានការផ្សំគ្នា រវាងវីតាមីន C និង A ដែលមានក្នុងផ្លែជម្ពូនោះ វាពិតជាអាចបង្ការ ការលូតលាស់ជំងឺមហារីកសុដន់ និងក្រពេញប្រូស្តាត។
ច្រោះជាតិពុលពីក្នុងថ្លើម និងតម្រងនោម
បើសិនជាអ្នក ចង់ច្រោះជាតិពុលពីក្នុងថ្លើម និងតម្រងនោម អ្នកគួរតែប្រើប្រាស់ ផ្លែជម្ពូហើយ។ វាគឺជាសារធាតុ ច្រោះទឹកនោមដ៏ល្អមួយ ដែលត្រូវបានកេប្រើប្រាស់ សម្រាប់ច្រោះជាតិពុលតែម្តង។ វាក៏ជួយបង្កើនសកម្មភាព នៃការរំលាយអាហារ និងពង្រឹងដល់សុខភាពទូទៅ និងមុខងារសំខាន់ៗ របស់សរីរាង្គក្នុងខ្លួនទៀតផង។
គ្រប់គ្រងកូឡេស្តេរ៉ុល
ផ្លែជម្ពូ សម្បូរជាតិសរសៃណាស់ ដូច្នេះ វាពិតជាអាចជួយ បញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ៗ ពីក្នុងឈាមបានយ៉ាងល្អ។ កាលណាកូឡេស្តេរ៉ុល ក្នុងឈាមធម្មតាហើយ វានឹងកាត់បន្ថយ ការប្រឈមនឹងជំងឺបេះដូងសរសៃឈាមបាន ដូចជា ជំងឺគាំងបេះដូង ក្រិនរឹងសរសៃឈាម និងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង៕