ខ្ទឹមបារាំងក្រហមផ្ទុកទៅដោយសារធាតុស្ពាន់ធ័រជាច្រើនដែលអាចផ្តល់ជារស់ជាតិខ្លាំងដល់បន្លែមួយប្រភេទនេះ។ យ៉ាងណាមិញ ខ្ទឹមបារាំងនេះមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពមនុស្សយើងច្រើនណាស់។
ការពារជំងឺមហារីក
ខ្ទឹមបារាំងអាចកាត់បន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺមហារីកបានច្រើនប្រភេទដូចជា មហារីកពោះវៀនធំ និងមហារីកបំពង់សម្លេងជាដើម។ បើសិនជាអ្នកចង់ទទួលបានប្រយោជន៍ទាំងអស់ពីខ្ទឹមបារាំងនោះ ចូរប្រាកដថា អ្នកបានញ៉ាំខ្ទឹមបារាំងគ្រប់ពេលដែលញ៉ាំអាហារ។
ជំងឺបេះដូងសរសៃឈាម
ខ្ទឹមបារាំងជាបន្លែដ៏ល្អបំផុតមួយដែលអាចបង្ការជំងឺគាំងបេះដូងបាន ព្រោះវាផ្ទុកសារធាតុ Flavonoids។ តាមន័យវិទ្យាសាស្ត្របង្ហាញថា ខ្ទឹមបាំងមានសមត្ថភាពសម្អាតកំណកដែលមានក្នុងសរសៃឈាមដោយសារជាតិខ្លាញ់ ឬប្លាកែត។ បន្លែនេះក៏ក្នុងការបញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ និងខ្លាញ់ Triglycerides ដែរ។
ឆ្អឹង
ការស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថា ខ្ទឹមបារាំងល្អបំផុតក្នុងការពង្រឹងដល់គុណភាពឆ្អឹង និងរចនាសម្ព័ន្ធរបស់វា ជាពិសេសមនុស្សស្រីដែលរ៉ាំងរដូវតែម្តង ព្រោះឆ្អឹងរបស់ពួកគេនឹងចាប់ផ្តើមខ្សោយក្នុងដំណាក់កាលនេះ។ ស្ត្រីដែលញ៉ាំខ្ទឹមបារាំងជាទៀងទាត់នឹងអាចកាត់បន្ថយការប្រឈមនឹងការបាក់ឆ្អឹងសន្លាក់ត្រគៀកបាន។
ស្ករ និងការបង្ករោគ
ខ្ទឹមបារាំងជាបន្លែមួយប្រភេទដែលល្អបំផុតក្នុងការបង្ការការបង្ករោគដោយបាក់តេរី ហើយវាក៏ល្អក្នុងការសម្រួលដល់ជាតិស្ករក្នុងឈាមដែរ។
ប្រឆាំងការរលាក
អង់ទីអុកស៊ីដង់របស់ខ្ទឹមបារាំងមានសមត្ថភាពប្រឆាំងនឹងការរលាកយ៉ាងអស្ចារ្យ តាមរយៈការបង្ការការធ្វើអុកស៊ីតកម្មរបស់អាស៊ីតខ្លាញ់ក្នុងរាងកាយ។
ចំណាំ៖
បើសិនជាអ្នកទុកខ្ទឹមបារាំងដែលចិតហើយចោលលើសពីពីរម៉ោងនោះ ឬចំអិនលើស១០នាទី វានឹងបាត់បង់សមត្ថភាពប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីហើយ។ ហេតុដូច្នេះហើយ អ្នកគួរតែញ៉ាំខ្ទឹមបារាំងទាំងស្រស់ទើបមានប្រយោជន៍ច្រើន៕