Join with Health.com.kh on Telegram

​អស់​រយៈពេល​ច្រើន​ឆ្នាំ​មកហើយ​ដែលថា ផ្សិត ត្រូវបាន​គេ​ប្រើប្រាស់​ជា​ម្ហូបអាហារ និង​ថ្នាំសង្កូវ​។ បើសិន​ជា​អ្នក​កំពុងតែ​ស្វែងរក អាហារ​ផ្តល់​សុខភាព និង​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ទៀត​នោះ ផ្សិត​គឺជា​គោលដៅ​ដ៏​ល្អ សម្រាប់​អ្នក​ហើយ​។ ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​ហេតុផល​សុខភាព​មួយចំនួន ដែល​អ្នក​គួរតែ​ព្យាយាម ញ៉ាំ​ផ្សិត​ឲ្យបាន​ច្រើន​។

​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់​
​ផ្សិត ផ្ទុក​ទៅដោយ​អង់​ទី​អុកស៊ី​ដង់​ច្រើន ដូច​បន្លែ​ផ្សេងៗ​ដែរ​។ អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់ ជួយ​រាងកាយ​ពី​ការខូចខាត​របស់​កោសិកា ជាពិសេស ការបំផ្លាញ​របស់​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​តែម្តង ព្រោះ​វា​ជា​ដើមហេតុ​ដែល​នាំឲ្យ កើត​ជំងឺ​ភ្លេច​ភ្លាំង មហារីក បេះដូង និង​ជំងឺ​ធ្ងន់ធ្ងរ​ផ្សេងៗ​ទៀត​។

ជំងឺ​ខ្វះ​គ្រាប់​ឈាម​
ផ្សិត គឺជា​ប្រភព​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយ របស់​ជាតិ​ដែក​។ កាលណា​អ្នក​ញ៉ាំ​ផ្សិត ជាតិ​ដែក​ច្រើនជាង ៩០​ភាគរយ​ហើយ អាច​នឹង​ត្រូវ​បាន​បឺត​ស្រូប ចូលទៅ​ក្នុង​ឈាម​។ ដូច្នេះ វា​នឹង​ជួយ​ឲ្យ​មនុស្ស​មាន​សុខភាព​ល្អ និង​ផលិត​គ្រាប់​ឈាមក្រហម​កាន់តែច្រើន​។

សុខភាព​ឆ្អឹង​
ផ្សិត សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​កាល់ស្យូម ដែល​ជា​ជីវជាតិ​ដ៏​សំខាន់​មួយ សម្រាប់​ពង្រឹង​ដល់​ការបង្កើត​ជា​ឆ្អឹង​។ ការផ្គត់ផ្គង់​ជាតិ​កាល់ស្យូម ទៀងទាត់​ពី​របប​អាហារ អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ឱកាស នៃ​ការកើត​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​បាន​។ វា​ក៏​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​ឈឺសន្លាក់ និង​កង្វះ​ការធ្វើ​ចលនា​ទូទៅ ដែល​ទាក់ទង​ទៅនឹង ការ​ខូច​កំហាប់​ក្នុង​ឆ្អឹង​ដែរ​។

មហារីក​សុដន់ និង​ក្រពេញប្រូ​ស្តាត​
ផ្សិត​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ណាស់ ក្នុង​ការបង្ការ​ជំងឺមហារីក​ក្រពេញប្រូ​ស្តាត និង​សុដន់​។ នេះ​ដោយសារ​តែ​រុក្ខជាតិ​នេះ មាន​សារធាតុ Beta-Glucans និង Conjugated Linoleic Acid ដែល​ជា​ទាំងពីរ​នេះ សុទ្ធតែ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ប្រឆាំង​នឹង​មហារីក​ទាំងអស់​។

សារធាតុ Linoleic Acid មាន​ប្រយោជន៍​ក្នុង​ការទប់ស្កាត់ ឥទ្ធិពល​គ្រោះថ្នាក់​របស់​អ័រម៉ូន​អឹ​ស្ត្រូ​សែន​ដែល​មាន​ច្រើន​។ ការកើនឡើង​របស់​អ័រម៉ូន​នេះ គឺ​ហេតុផល​ដ៏​ចំបង​មួយ របស់​ជំងឺមហារីក​សុដន់ លើ​មនុស្ស​ស្រី​ក្រោយ​រាំង​រដូវ​។

សារធាតុ Beta-Glucan ជួយ​ទប់ស្កាត់​ការលូតលាស់ កោសិកា​មហារីក​របស់​ក្រពេញប្រូ​ស្តាត​។​

កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​
ផ្សិត ផ្តល់​ជា​ប្រូតេអ៊ីន​សុទ្ធ ដែល​គ្មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​អ្វី​ទាល់តែ​សោះ តែ​មាន​កាបូ​អ៊ី​ដ្រាត​តិច​។ ជាតិ​សរសៃ និង​អង់ស៊ីម​ក្នុង​ផ្សិត ក៏​ជួយ​បញ្ចុះ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុលក្នុង​ខ្លួន​ដែរ​។

មួយវិញទៀត ផ្សិត​ដែល​មាន​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់​បែបនេះ នឹង​ជួយ​រំលាយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​បាន​យ៉ាង​ល្អ​។ ការ​ដែល​មាន​តុល្យភាព​នៃ​កូ​ឡេ​ស្តែ​រ៉ុល​ល្អ និង​អាក្រក់ គឺជា​រឿង​សំខាន់​ណាស់ ក្នុង​ការបង្ការ​ជំងឺ​បេះដូង​សរសៃឈាម ដូចជា ជំងឺ​ក្រិន​រឹង​សរសៃឈាម ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល និង​គាំងបេះដូង​។

គ្រប់គ្រង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​
ផ្សិត​ត្រូវបាន​គេ​រកឃើញ​ថា ជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​មួយ សម្រាប់​ការគ្រប់គ្រង​របប​អាហារ​។ នេះ​ដោយសារ​តែ​វា​ផ្ទុក​ទៅដោយ អង់ស៊ីម​ធម្មជាតិ​ជាច្រើន ដែល​ជួយ​រាងកាយ​ក្នុង​ការ​បំបែក​ម្សៅ​អាមីដុង និង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​អាហារ​ផ្សេងៗ​ទៀត​៕