តើអ្នកចូលចិត្ត ញ៉ាំទំពាំងបាយជូរដែរទេ? យ៉ាងណាមិញ ទឹកទំពាំងបាយជូរមួយកែវ ប្រហែលជាមិនអាចផ្តល់នូវ ជាតិសរសៃច្រើន ដូចញ៉ាំសាច់វាតែម្តងនោះទេ តែវានៅតែសំបូរវីតាមីន ជាតិរ៉ែ និងអង់ទីអុកស៊ីដង់ ដែលរាងកាយត្រូវការដដែល។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួន របស់ទឹកទំពាំងបាយជូរ។
ការពារបេះដូង ពីកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់
ការសិក្សាបានរកឃើញថា សារធាតុ Flavonoids ដែលមានក្នុងស្រាក្រហម និងស្រាទំពាំងបាយជូរពណ៌ស្វាយ អាចកាត់បន្ថយការប្រឈម នឹងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង លើអ្នកជំងឺបេះដូងសរសៃឈាមបាន។ ការញ៉ាំទឹកទំពាំងបាយជូរមួយកែវ អាចទប់ស្កាត់ការធ្វើអុកស៊ីតកម្ម កូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ និងថែរក្សាបេះដូង ឲ្យមានសុខភាពល្អទៀត។
ពង្រឹងដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ទឹកទំពាំងបាយជូរពណ៌ស្វាយមួយកែវ ជួយពង្រឹងដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ លើមនុស្សវ័យកណ្តាលបាន។ ការញ៉ាំទឹកទំពាំងបាយជូរ ក៏បង្កើនកម្រិតវីតាមីន C ក្នុងឈាមផងដែរ។
បង្ការការស្ទះបេះដូង
ការសិក្សាបញ្ជាក់ថា ទឹកទំពាំងបាយជូរ ជួយបង្ការការស្ទះក្នុងបេះដូង តាមរយៈការកាត់បន្ថយ សកម្មភាពរបស់ប្លាកែត។ តាមពិត ការសិក្សាបង្ហាញថា ការញ៉ាំទឹកទំពាំងបាយជូរពណ៌ស្វាយមួយកែវ ជួយកាត់បន្ថយការធ្វើប្រតិកម្មប្លាកែត ក្នុងសរសៃឈាមអាកទែដែលនាំឲ្យស្ទះ។
បង្កើនការរំលាយអាហារ
ទឹកនោម ដែលយកពីអ្នកញ៉ាំទឹកទំពាំងបាយជូរក្រហម គឺមិនសូវមានជាតិអាស៊ីត ច្រើនដូចជា អ្នកដែលញ៉ាំទឹកផ្លែឈើផ្សេងឡើយ។ ដូច្នេះ អាចនិយាយបានថា ការញ៉ាំទឹកទំពាំងបាយជូរក្រហមមួយកែវ នឹងពង្រឹងដល់ការរំលាយអាហារបាន។
គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម
សារធាតុ Flavonoids និង អង់ទីអុកស៊ីដង់ក្នុងទំពាំងបាយជូរ និងសំបករបស់វា នឹងជួយបន្ធូរដល់សាច់ដុំបេះដូង ពង្រឹងដល់លំហូរឈាម និងថែរក្សាសម្ពាធឈាមកាន់តែស្រួល។
ជួយសម្រកទម្ងន់
មែនហើយ រឿងនេះមិនមែនមានន័យថា ជួយសម្រកទម្ងន់ដោយផ្ទាល់ទេ តែវាអាចភេសជ្ជៈដ៏អស្ចារ្យមួយ ក្រោយពីហាត់ប្រាណរួច។ ការសិក្សាបង្ហាញថា ការញ៉ាំទឹកទំពាំងបាយជូរ រាល់ថ្ងៃរយៈពេល ១២ សប្តាហ៍ នឹងមិននាំឲ្យមានការឡើងទម្ងន់អ្វីទាំងអស់ ដូចភេសជ្ជៈមានជាតិទំពាំងបាយជូរ សិប្បនិមិ្មតផ្សេងៗទៀតឡើយ៕