Join with Health.com.kh on Telegram

វីតាមីន C គឺជា​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​។ វីតាមីន C គឺជា​វីតាមីន​ដែល​រលាយ​ក្នុង​ទឹក​ដែល​គាំទ្រ​ដល់​ការលូតលាស់ និង​ការរីកចម្រើន​ធម្មតា​។ វីតាមីន C ក៏​ជួយ​ខ្លួន​របស់​អ្នក​អោយ​ស្រូប​ជាតិ​ដែក​ផងដែរ​។ ដោយសារតែ​ខ្លួន​របស់​អ្នក​មិន​ផលិត ឬ​ស្តុក​វីតាមីន C, ដូចនេះ​វា​ជា​រឿង​សំខាន់​ដើម្បី​រាប់បញ្ចូល​វីតាមីន C នៅ​ក្នុង​អាហារ​របស់​អ្នក​។ ចំពោះ​មនុស្ស​ភាគច្រើន​, ផ្លែក្រូច​ធំ​មួយ​ផ្លែ​ក៏​ផ្តល់​នូវ​វីតាមីន C បាន​គ្រប់គ្រាន់​ផងដែរ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​។ វីតាមីន C នៅសល់​នឹង​ត្រូវ​បាន​បញ្ចេញ​ពី​ខ្លួន​តាម​ទឹកនោម​របស់​អ្នក​។​

​ចំពោះ​មនុស្ស​ពេញវ័យ​, ការណែនាំ​ខាង​ចំណីអាហារ​បានបង្ហាញ​ថា សូម​ទទួលទាន​វីតាមីន C ពី​៦៥ ទៅ​៩០​មី​លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយថ្ងៃ ហើយ​កម្រិត​ខ្ពស់​បំផុត​គឺ​២.០០០​មី​លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​។ បើទោះជា​អ្នកធ្វើការ​ទទួលទាន​ជាតិ​វីតាមីន C ច្រើន​ពេក​ក៏​ដោយ​ប៉ុន្តែ​វា​ហាក់ដូចជា​មិន​ធ្វើអោយ​ប៉ះពាល់​នោះឡើយ​។ កម្រិត​ខ្ពស់​នៃ​វីតាមីន C អាច​បណ្តាលអោយ៖
–          រាគ
–           ចង្អោ​រ
–           ក្អួត
–           ក្រហាយ​ទ្រូង
–           ហើម​ពោះ និងរ​មួល​ពោះ
–           ឈឺក្បាល
–           គេង​មិន​លក់
–           គ្រួស​ក្នុង​តម្រង​នោម
​សូម​ចាំ​ថា​, ចំពោះ​មនុស្ស​ភាគច្រើន​, ចំណី​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​នូវ​សុខភាព​គឺជា​ការ​មាន​កម្រិត​វីតាមីន C បាន​គ្រប់គ្រាន់​៕