ជាធម្មតា សារជាតិហ្វូលីកអាស៊ីត មាននៅក្នុងអាហារជាច្រើនប្រភេទ ដែលយើងអាចបរិភោគបាន ប៉ុន្តែ យ៉ាងណាមិញ ការទទួលបានសារជាតិនេះ ពីចំណីអាហារ គឺពិបាកនឹងទទួល ឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់ណាស់។ គួរបញ្ជាក់ថា សារជាតិហ្វូលីកអាស៊ីត មានតួនាទី ការពារអ្នក ឲ្យជៀសផុតពីបញ្ហាជម្ងឺខួរឆ្អឹងខ្នង។
អាហារដែលមានផ្ទុកនូវសារជាតិហ្វូលីកអាស៊ីតនេះ រួមមានដូចជា ៖
- បន្លែពណ៌បៃតង ដូចជា ខាត់ណាខៀវ សាឡាដពណ៌បៃតង
- គ្រាប់សណ្តែកបារាំង
- គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
- ទឹកក្រូចច្របាច់
- ផ្លែឈើហូបផ្លែមួយចំនួន
- គ្រាប់សណ្ដែកដី និង គ្រាប់សណ្ដែកបារាំងស្ងួត។
មួយវិញទៀត នៅក្នុងនំបុ័ង និងអាហារពេលព្រឹកមួយចំនួន ក៏អាចមានផ្ទុកនៅសារជាតិហ្វូលីកអាស៊ីត នេះផងដែរ។ អាហារប្រភេទនេះ ត្រូវបានគេឲ្យឈ្មោះថា Folate Fortified Foods។ យ៉ាងណាមិញ អ្នកគួរកត់សម្គាល់ចំណាំថា សារជាតិនេះ អាចនឹងត្រូវបំផ្លាញ ដោយសារការដុតកម្ដៅ។ ដូច្នេះ ប្រសិនបើអ្នកត្រូវចំអិនអាហារ ឬបន្លែដែលសម្បូរទៅដោយសារជាតិហ្វូលីកអាស៊ីត អ្នកគួរធ្វើការចំអិនដោយដាក់ក្នុង Microwave ឬ ចំហុយ។ សូមកុំប្រើសារជាតិកាបូនកាបូណាត ដែលមាននៅក្នុងសូដា មកចំអិនអាហារ ដែលសម្បូរសារជាតិហ្វូលីកអាស៊ីត ដូចជា ការចំអិនសណ្ដែកបារាំង ឬសណ្ដែកបាយ៕