Join with Health.com.kh on Telegram

បឺ​រី
ពពួក​ផ្លែ​បឺ​រី ដូច​ជា ប្ល៊ូ​បឺ​រី និង​ស្ត្រ​បឺ​រី សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់ ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ដល់ ជំនាញ​នៃ​ការ​យល់​ដឹង និង​សមត្ថភាព​គិត​របស់​កុមារ​។ ផ្លែ​ឈើ​ប្រភេទ​នេះ ក៏​ជួយ​ជំរុញ និង​បង្កើន​ការ​ចង​ចាំ​បាន​ផង​ដែរ​។ រីឯ​វីតាមីន C ដែល​មាននៅ​ក្នុង​នោះ ក៏​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​ផង​ដែរ​។

ស៊ុត
ស៊ុត ជា​របប​អាហារ ដែល​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ខ្ពស់ សម្រាប់​ការ​អភិវឌ្ឍន៍​ទូទៅ​របស់​កុមារ​។ ស៊ុតមាន់ ស៊ុតទា សុទ្ធ​មាន​ប្រូតេអ៊ីន និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដូច​ជា អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្កា​បី លុយ​ធី​ន (lutein) និង​ស័ង្កសី​។ សារធាតុ​ក​ចិញ្ចឹម​ទាំងនេះ មាន​សារៈសំខាន់​ណាស់ សម្រាប់​ការ​អភិ​ឌ្ឍ​ន៍​ខួរក្បាល និង​តួនាទី​របស់​វា​។

ទឹកដោះគោ​ជូរ
ទឹកដោះគោ​ជូរ ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​វីតាមីន B​។ ជាតិ​ខ្លាញ់​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ទឹកដោះគោ​ជូរ ចាំបាច់​ណាស់​សម្រាប់​សុខភាព​ខួរក្បាល​។ ជាតិ​ខ្លាញ់​នេះ ជួយ​ឲ្យ​ខួរក្បាល​មាន​ភាព​បត់បែន និង​ជួយ​ដល់​ការ​នាំសារ​របស់​សរសៃប្រសាទ​។

ត្រី
ត្រី ត្រូវ​បាន​គេ​ចាត់​ទុក​ថា ជា​អាហារ​មាស សម្រាប់​ខួរក្បាល​។ ត្រី មាន​ជីវជាតិ វីតាមីន អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្កា​បី​។​ល​។ សារធាតុចិញ្ចឹម​ទាំងនេះ នឹង​ជួយ​ការពារ​ការ​ចង​ចាំ និង​សមត្ថភាព​នៃ​ការ​គិត​។

ធូ​ណា ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន និង​សា​ឌី​ន
ត្រី​ធូ​ណា ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន និង​សា​ឌី​ន ជា​ប្រភព​ដ៏​អស្ចារ្យ​នៃ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្កា​បី ដែល​ជា​អាហារ​ចាំបាច់​បំផុត សម្រាប់​ខួរក្បាល​៕