Join with Health.com.kh on Telegram

​ស៊ុត​គឺជា​ប្រភេទ​អាហារ​ម្យ៉ាង ដែល​អាយុ និង​គុណភាព​របស់​វា​ខាងក្នុង​ពិបាក ក្នុង​ការកត់សម្គាល់​។​ដើម្បី​កំណត់ ពី​ភាពស្រស់​ថ្មី​របស់​វា អ្នក​អាច​សាកល្បង​អនុវត្ត​នូវ​វិធី​សាមញ្ញ​ដូចខាងក្រោម​នេះ ។ អ្វី​ដែល​អ្នក​ត្រូវការ​នោះ​គឺ​ត្រឹមតែ​ពេលវេលា​២​ទៅ​៣​វិនាទី​, កែវ​ស​ថ្លា​, កូនចាន​ជ្រៅ និង​ទឹកស​ស្អាត​។ ចាក់ទឹក​ពាក់កណ្តាល​ចាន​នោះ ហើយ​ដាក់​ស៊ុត​ឲ្យ​លេច​ចូលទៅ​ក្នុង​នោះ ។​

១. ស៊ុត​ស្រស់​
ស៊ុត​ដែល​ថ្មី​បំផុត​នឹង​លេច​ចូល​ទៅ​ខាង​ក្រោម ហើយ​មិន​ងើប​ឡើងវិញ​នោះ​ទេ​នៅពេល​ដែល​អ្នក​ដាក់​វា​ចូលទៅ​ក្នុង​ចាន​។​

២. ស៊ុត​ដែលមាន​អាយុកាល​៧​ថ្ងៃ​
ស៊ុត​ដែលមាន​អាយុ​ត្រឹមនេះ គឺ​បន្ទាប់ពី​ជ្រមុជ​ទៅ​ក្នុង​ចាន​ឬ​កែវ​ជាមួយ​នឹង​ទឹ វា​នឹង​ស្ថិត​នៅ​ខាងក្រោម ប៉ុន្តែ​មិន​រាបស្មើ​ទាំងអស់​នោះ​ទេ គឺ​ផ្នែក​ខាងចុង​ណាមួយ​នឹង​រាង​ងើបឡើង​បន្តិច​។​

៣. ស៊ុត​ដែលមាន​អាយុ​៣​សប្តាហ៍​
ស៊ុត​ដែលមាន​អាយុកាល​ត្រឹមនេះ គឺ​នឹង​ធ្វើការ​ងើប​ផុត​ពី​បាត​ខាងក្រោម​នៃ​ទឹក បន្តិច​ម្តងៗ​។​

៤. ស៊ុត​ដែលមាន​អាយុ​ច្រើន​ជ្រុល​
វា​គឺជា​ប្រភេទ​ស៊ុត​ដែល​មាន​គ្រោះថ្នាក់​បំផុត ក្នុង​ការ​យក​មក​ទទួល​ទាន​។ ការពិត​នឹង​ត្រូវ​បាន​បង្ហាញឡើង​នៅពេល​ដែល​វា​ងើបចេញផុត​ពី​ផ្នែក​បាត​ខាងក្រោម ហើយ​អណ្តែត​នៅលើ​ផ្ទៃ​ទឹក​៕