ដបរក្សាកម្តៅគឺជាដបទឹកដែលគេប្រើសម្រាប់រក្សាកម្តៅទឹកឲ្យវាក្តៅបានយូរ ប៉ុន្តែមានអ្នកខ្លះបែរជាយកវាទៅច្រកភេសជ្ជៈផ្សេងទៅវិញ។ តើអ្នកដឹងទេថាវាអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកប៉ុណ្ណា? ខាងក្រោមនេះយើងខ្ញុំនឹងប្រាប់អ្នកពីភេសជ្ជៈទាំង៣ប្រភេទដែលអ្នកមិនអាចច្រកបាន។ តើមានអ្វីខ្លះទៅ?
មិនអាចដាក់ភេសជ្ជៈដែលជូរ
នៅពេលដែលដបនោះត្រូវភេសជ្ជៈដែលមានជាតិជូរខ្លាំង វានឹងបញ្ចេញសារធាតុម្យ៉ាងដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នកមានជំងឺមហារីកសួត ឬស្បែកជាដើមក្រោយពេលដែលអ្នកផឹកក្នុងរយៈពេលយូរដោយប្រើដបនេះ។
មិនអាចដាក់ទឹកដោះគោ
មានមនុស្សមួយចំនួនតែងតែច្រកទឹកដោះគោក្តៅទៅក្នុងដបនោះ ប៉ុន្តែតើអ្នកដឹងទេថា នៅពេលដែលអ្នកធ្វើបែបនេះ វានឹងអាចធ្វើឲ្យអ្នកហើមពោះ ឈឺពោះ ហើយនៅពេលដែលវានៅក្នុងដបនោះ វានឹងអាចបាត់បង់វីតាមីន និងសារធាតុចិញ្ចឹម ម្យ៉ាងទៀតវាក៏អាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកដូចគ្នា។
មិនអាចឆុងតែ
នៅពេលដែលអ្នកឆុងតែ អ្នកអាចប្រើទឹកត្រឹម៨០អង្សាសេមកឆុងប៉ុណ្ណោះ ប៉ុន្តែបើអ្នកឆុងក្នុងដបរក្សាកម្តៅ វាប្រៀបដូចជាអ្នកកំពុងតែប្រើភ្លើងតូចដើម្បីដាំតែអញ្ចឹង ដូចនេះវានឹងធ្វើឲ្យតែនោះបាត់បង់គុណភាព បាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹម ថែមទាំងអាចបញ្ចេញនូវសារធាតុដែលអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកទៀតផង៕