សណ្ឋានរុក្ខជាតិ៖ ដង្គៀបក្ដាម គឺជាប្រភេទចុល្លព្រឹក្សម្យ៉ាងដែលមានកម្ពស់ចាប់ពី ១ទៅ៦ម៉ែត សម្បូរដុះក្នុងព្រៃស្រោង ឬមាត់ព្រៃធំនៃតំបន់អាស៊ី ផ្នែកអគ្នេយ៍។
អត្ថប្រយោជន៍រុក្ខជាតិ៖ ផ្លែរបស់ដង្គៀបក្ដាម មានរសជាតិជូរ គេអាចបរិភោគឆៅ ឬយកមកធ្វើជាជ្រក់ជាគ្រឿងទេសសម្រាប់ហូបជាមួយត្រីអាំង។ ជ្រក់នេះ គ្រាន់តែផ្សំគ្រឿងបន្តិច ប្រជាពលរដ្ឋនៅតាមស្រុកស្រែចំការ អាចញាំជាមួយបាយដោយគ្មានត្រីក៏បានដែរ។ ចំណែកស្លឹក និងសំបកសម្រាប់ធ្វើថ្នាំសម្រាប់រំងាប់រោគផ្សេងៗ៖ ស្លឹកបុកមិនបង្ហើយ ក្មេងៗ ដើម្បីព្យាបាលរោគផ្ដាសាយ និងគ្រុនក្ដៅ។ សំបក់លាយនិងថ្នាំជក់សំរាប់បិទរបួស ជាពិសេសនៅស្រុកស្រែចំការនៅពេលគោចិញ្ចឹមមាន ជំងឺអ៊ុតក្ដាម(ពាក្យហៅរបស់កសិករនៅស្រុកស្រែ) តែងយកទៅញ៉ុកចូលទៅក្នុងដំប៉ៅដែលបណ្ដាល់មកពីដង្កូវរុកដើម្បីសម្លាប់សត្វដង្កូវ និងព្យាបាលជំងឺនេះផងដែរ។ គេអាចយកសំបកទៅលាយជាមួយដើមដទៃទៀត ធ្វើឱសថព្យាបាលជំងឺរាក៕