​ការស្រាវជ្រាវ បាន​បង្ហាញថា លី​កូ​ប៉ែន​នៅក្នុង​ល្ហុង​អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​។ វា ក៏​អាចមាន​អត្ថប្រយោជន៍​ផងដែរ សម្រាប់​មនុស្ស ដែល​កំពុង​ត្រូវបាន​ព្យាបាល​ជំងឺមហារីក​។​

​ផ្លែ​ល្ហុង អាចធ្វើ​ការ​ដោយ​កាត់បន្ថយ​រ៉ាឌីកាល់​សេរី ដែល​រួមចំណែក​ដល់​ជំងឺមហារីក​។ លើសពីនេះ​ទៀត ល្ហុង​អាចមាន​ឥទ្ធិពល​ដាច់​ពី​គេ ដែល​ផ្លែឈើ​ដទៃទៀត​មិនមាន​។

​ក្នុងចំណោម​ផ្លែឈើ និង​បន្លែ​ចំនួន ១៤​មុខ ដែលមាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់ មានតែ​ផ្លែ​ល្ហុង​ប៉ុណ្ណោះ ដែល​បង្ហាញ​ពី​សកម្មភាព​ប្រឆាំងនឹង​មហារីក​នៅក្នុង​កោសិកា​មហារីក​សុដន់​។​

​នៅក្នុង​ការសិក្សា​តូច​មួយ ចំពោះ​មនុស្ស​វ័យ​ចំណាស់ ដែលមាន​បញ្ហា​រលាក និង​ស្ថានភាព​ក្រពះ​ឈានមុខ​គេ ការ​ញ៉ាំ​ល្ហុង​ដែលមាន​ជាតិ fermented កាត់បន្ថយ​ការខូចខាត​អុកស៊ីតកម្ម​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង