Join with Health.com.kh on Telegram

​ការ​ស្ងោរ​ពងមាន់​មើល​ទៅ​ងាយ ប៉ុន្តែ​នៅពេល​ដែល​អ្នក​ស្ងោរ​វា​ម្តងៗ បើ​មិន​ប្រយ័ត្ន វា​តែងតែ​ប្រេះ​សំបក​ជានិច្ច ដោយ​មើលទៅ​គ្មាន​លក្ខណៈ​ស្អាត​ឡើយ ដូចនេះ​ខាងក្រោម​នេះ​យើងខ្ញុំ​នឹង​ណែនាំ​ប្រាប់​អ្នក​ពី​វិធី​ស្ងោរ​ពងមាន់​ងាយៗ​ដែល​មិន​ងាយ​ធ្វើឲ្យ​វា​ប្រេះ​សំបក​ទេ​។ តើ​មាន​វិធី​ណា​ខ្លះ​ទៅ​?

  1. ​ដំបូង​អ្នក​ត្រូវតែ​ក្រាល​ក្រដាស​ដែល​គេ​ប្រើ​នៅ​ក្នុង​ផ្ទះបាយ​មក​ក្រាល​នៅក្នុង​ឆ្នាំង​ចំនួន​២​ជាន់​។​
  2. ​បន្ទាប់​ពី​ក្រាល​រួច អ្នក​ត្រូវ​តែ​យក​ទឹក​បាច​ពី​លើ​ក្រដាស​នោះ​ឲ្យ​វា​សើម​។​
  3. ​ក្រោយមក​អ្នក​ត្រូវតែ​រៀប​ពងមាន់​នោះ​តាម​លំដាប់ រួច​បើកភ្លើង​ឲ្យ​ធំ ដើម្បី​ឲ្យ​ទឹកនោះ​ពុះរួច​ទើប​បើក​ភ្លើង​តូច​វិញ​។​
  4. ​លុះ​ពេល​ដែល​វា​ឆ្អិន​រួច អ្នក​ត្រូវ​តែ​បើកភ្លើង​តូច​ចំនួន​៥​នាទី​ដើម្បី​ចំហុយ​វា​បន្ថែម​ទៀត​ជា​ការ​ស្រេច​៕