​ផ្លែ​ស្ពឺ គឺជា​ផ្លែឈើ​មាន​រស់ជាតិ​ផ្អែម និង​ជូរ ដែលមាន​រាង​ដូច​ផ្កាយ​។ វា មានពូជ​ខុសគ្នា​ជាច្រើន​។ ស្ពឺ មាន​កាឡូរី​ទាប ប៉ុន្តែ​មាន​ជាតិ​សរសៃ និង​វីតាមីន C ច្រើន​។ វា​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ខ្ពស់ ក្នុងការ​ពិចារណា​លើ​មាតិកា​កាឡូរី​ទាប​របស់​វា​។

​ផ្លែ​ស្ពឺ ក៏មាន​សារធាតុ​ផ្សេងទៀត ដែល​ធ្វើឱ្យ​វា​កាន់​តែមាន​សុខភាព​ល្អ​។ វា គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​សមាសធាតុ​រុក្ខជាតិ ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​រួមទាំង quercetin, អាស៊ីត gallic, និង epicatechin ។ សមាសធាតុ​ទាំងនេះ មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល និង​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ផ្សេងៗ​។​

​សមាសធាតុ​រុក្ខជាតិ នៅក្នុង​ផ្លែ​ស្ពឺ ត្រូវបាន​បង្ហាញ​ដើម្បី​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ខ្លាញ់ ក្នុង​ថ្លើ​ន និង​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​នៅក្នុង​សត្វ​កណ្តុរ​។ គេ ក៏​កំពុង​ត្រូវបាន​សិក្សា​អំពី​សមត្ថភាព​របស់​ផ្លែ​ស្ពឺ ក្នុងការ​ការពារ​ជំងឺមហារីក​ថ្លើម​ចំពោះ​សត្វ​កណ្តុរ​ផងដែរ​។

​លើសពីនេះទៅទៀត ភស្តុតាង​មួយចំនួន​ពី​ការសិក្សា​ពីស​ត្វ បានបង្ហាញ​ថា​ជាតិ​ស្ករ​នៅក្នុង​ផ្លែឈើ​ស្ពឺ អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក​។​

​ទោះយ៉ាងណា​ក៏ដោយ ការស្រាវជ្រាវ ដើម្បី​បញ្ជាក់​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​សក្តានុពល​ទាំងនេះ នៃ​ផ្លែ​ស្ពឺ នៅក្នុង​មនុស្ស​កំពុង​ខ្វះខាត​៕​