ផ្លែស្ពឺ គឺជាផ្លែឈើមានរស់ជាតិផ្អែម និងជូរ ដែលមានរាងដូចផ្កាយ។ វា មានពូជខុសគ្នាជាច្រើន។ ស្ពឺ មានកាឡូរីទាប ប៉ុន្តែមានជាតិសរសៃ និងវីតាមីន C ច្រើន។ វាមានសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់ ក្នុងការពិចារណាលើមាតិកាកាឡូរីទាបរបស់វា។
ផ្លែស្ពឺ ក៏មានសារធាតុផ្សេងទៀត ដែលធ្វើឱ្យវាកាន់តែមានសុខភាពល្អ។ វា គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃសមាសធាតុរុក្ខជាតិ ដែលមានសុខភាពល្អរួមទាំង quercetin, អាស៊ីត gallic, និង epicatechin ។ សមាសធាតុទាំងនេះ មានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដ៏មានឥទ្ធិពល និងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពផ្សេងៗ។
សមាសធាតុរុក្ខជាតិ នៅក្នុងផ្លែស្ពឺ ត្រូវបានបង្ហាញដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃខ្លាញ់ ក្នុងថ្លើន និងកូឡេស្តេរ៉ុលនៅក្នុងសត្វកណ្តុរ។ គេ ក៏កំពុងត្រូវបានសិក្សាអំពីសមត្ថភាពរបស់ផ្លែស្ពឺ ក្នុងការការពារជំងឺមហារីកថ្លើមចំពោះសត្វកណ្តុរផងដែរ។
លើសពីនេះទៅទៀត ភស្តុតាងមួយចំនួនពីការសិក្សាពីសត្វ បានបង្ហាញថាជាតិស្ករនៅក្នុងផ្លែឈើស្ពឺ អាចកាត់បន្ថយការរលាក។
ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ ការស្រាវជ្រាវ ដើម្បីបញ្ជាក់ពីអត្ថប្រយោជន៍សក្តានុពលទាំងនេះ នៃផ្លែស្ពឺ នៅក្នុងមនុស្សកំពុងខ្វះខាត៕