ការញ៉ាំអាហារផ្តល់សុខភាព ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ គឺជារឿងសំខាន់ ដើម្បីឲ្យកូនក្នុងផ្ទៃ ចាប់ផ្តើមមានសុខភាពល្អដែរ។ អ្វីដែលសំខាន់នោះ គឺរបបអាហាររបស់ម្តាយត្រូវតែមាន អាស៊ីតហ្វូលិក ជាតិដែក កាល់ស្យូម អ៊ីយ៉ូត និងប្រូតេអ៊ីន។ ការឡើងទម្ងន់ គឺជាផ្នែកមួយធម្មតានៃការមានផ្ទៃពោះ ហើយស្ត្រីភាគច្រើន អាចនឹងឡើងទម្ងន់ពី ១១ ទៅ ១៦ គីឡូក្រាមឯណោះ ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
ដូច្នេះហើយ វាគឺជារឿងល្អបំផុត ដែលអ្នកត្រូវតែមានរបបអាហារ ប្រកបដោយជីវជាតិ និងសុខភាពល្អ មុនពេលមានផ្ទៃពោះ ព្រោះវានឹងជួយរក្សាជីវជាតិក្នុងខ្លួនបានល្អ។
ការឡើងទម្ងន់ គឺជាផ្នែកមួយធម្មតារបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ចំពោះទម្ងន់ដែលត្រូវឡើងនោះ គឺអាស្រ័យទៅតាមទម្ងន់អ្នក មុនពេលមានផ្ទៃពោះដែរ។ យ៉ាងណាមិញ ការស្រកទម្ងន់ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ មិនមែនជារឿងល្អ ហើយសុវតិ្ថភាពឡើយ។
បើសិនជាអ្នកស្រកទម្ងន់ ក្នុងពេលចាប់ផ្តើមមានផ្ទៃពោះ ឬមានកូនភ្លោះ អ្នកប្រហែលជាត្រូវការឡើងទម្ងន់ច្រើនជាងមុនវិញ ដូច្នេះ អ្នកគួរតែពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យ ដើម្បីផ្តល់ពីវិធីធ្វើយ៉ាងណា ដើម្បីឡើងទម្ងន់បាន។ ស្ត្រីភាគច្រើនដែលមានទម្ងន់ ប្រកបដោយសុខភាពនោះ គឺ ឡើងទម្ងន់នៅចន្លោះពី ១១ ទៅ ១៦ គីឡូក្រាម។
ទម្ងន់ធម្មតា នៃការឡើងទម្ងន់នោះគឺ ៖
- ១ ទៅ ១,៥ គីឡូក្រាម សម្រាប់រយៈពេល ៣ ខែដំបូង
- ១,៥ ទៅ ២ គីឡូក្រាម ក្នុងមួយខែៗបន្ទាប់រហូត។
ការឡើងទម្ងន់មានន័យថា រាងកាយបង្កើតបានជាជាលិកាបន្ថែម សុក ទឹក និងឈាម ព្រមទាំងកូនដែលកំពុងតែលូតលាស់។ បើសិនជាការឡើងទម្ងន់របស់អ្នក ស្ថិតក្នុងមធ្យមភាគសុខភាព អ្នកអាចវិលទៅរកសភាពរាងកាយដូចមុនវិញ ក្រោយពីកូនសម្រាលរួច។ ការបំបៅដោះកូន គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏អស្ចារ្យមួយ ដើម្បីឲ្យរាងកាយស្ត្រី វិលទៅរកភាពដើមវិញលឿន ព្រោះកាលណាអ្នកបំបៅដោះកូន មានន័យថា អ្នកបានប្រើថាមពលកាន់តែច្រើន ជាងក្នុងពេលពរពោះ៕