មានអាហារមួយចំនួន ដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរញ៉ាំ ព្រោះតែវាអាចធ្វើឲ្យអ្នកមានជំងឺ ឬបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់កូនក្នុងផ្ទៃបាន។ ចូរប្រាកដថា អ្នកបានដឹងអំពីការពិតសំខាន់ៗ អំពីអាហារដែលអ្នកគួរតែចៀសវាងហើយ ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ប៉ុន្តែ ពេលនេះ យើងខ្ញុំសូមបកស្រាយនូវហេតុផលមួយ ដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ត្រូវតែចៀសវាងការញ៉ាំសាច់ឆៅដូចតទៅ។
មូលហេតុធំបំផុត ដែលត្រូវចៀសវាងការញ៉ាំសាច់ឆៅនោះគឺថា សាច់ឆៅអាចបង្កជាជំងឺ Toxoplasmosis ដែលវាបង្កឡើងដោយប៉ារ៉ាសិតមួយប្រភេទ ដែលមានក្នុងដី លាមកឆ្មា និងទឹកមិនស្អាត។ បើសិនជាអ្នកមានផ្ទៃពោះ ជំងឺនេះអាចបណ្តាលឲ្យគ្រោះថ្នាក់ធ្ងន់ធ្ងរ ដល់កូនក្នុងផ្ទៃ ប៉ុន្តែ យកល្អគួរតែចាំថា ជំងឺ Toxoplasmosis កម្រកើតមានលើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះណាស់។
បើសិនជាអ្នកមានអារម្មណ៍ថា អ្នកកំពុងតែប្រឈមមុខនឹងជំងឺនោះ ចូរពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យ ឬឆ្មបចុះ។ បើសិនជាអ្នកឆ្លងរោគខាងលើ ខណៈពេលមានផ្ទៃពោះមែននោះ វាក៏មានការព្យាបាលដែរ។
ចូរកុំភ្លេចលាងសម្អាត សម្ភារៈផ្ទះបាយឲ្យបានស្អាតល្អទាំងអស់ ក្រោយពីរៀបចាំសាច់ឆៅចម្អិនរួច។ យកល្អ គួរតែចាំថា ត្រូវលាង និងសម្ងួតដៃផង ក្រោយពីប៉ះពាល់ ឬកាន់សាច់ឆៅ។ ព្រោះថាបើសិនជាអ្នក មិនធ្វើបែបនេះទេ វានឹងជួយចម្លងមេរោគគ្រោះថ្នាក់ដូចជា មេរោគគ្រុនពោះវៀន និងរលាកពោះវៀន ដែលជាហេតុនាំឲ្យពុលចំណីអាហារបាន។
អ្វីដែលសំខាន់គឺ ចម្អិនសាច់គ្រប់ប្រភេទឲ្យបានឆ្អឹនល្អ រហូតដល់លែងមានស្លាមឈាម ឬសាច់នៅពណ៌ផ្កាឈូកទៀត។ ចំពោះសាច់ក្នុងបឺហ្គ័រ ក៏ដូចគ្នាដែរ៕