ចេក​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ម្យ៉ាងដែ​លអាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​ណាស់​ដល់​អ្នក វា​អាច​ជួយ​បំបាត់​អាកា​រៈ​ទល់លាមក ស្រក​ទម្ងន់ ធ្វើ​ឲ្យ​ស្បែក​ទន់ បង្កើន​ប្រាជ្ញា​របស់​អ្នក បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម និង​អាច​ជួយ​ការពារ​អ្នក​មិន​ឲ្យ​មាន​ជំងឺ​ខ្វះ​ឈាម​ឡើយ ដូចនេះ​តើ​មាន​បង្អែម​អ្វីខ្លះ​ដែល​អាច​យក​ចេក​មក​ធ្វើ​នោះ?

នំ​ចេក
គ្រឿងផ្សំ ៖ ចេក ពងមាន់ ម្សៅ​មី ទឹកដោះគោ ស្ករស​។
របៀប​ធ្វើ ៖ ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​តែ​យក​ចេក​មក​កិន​ឲ្យ​ម៉ត់​ជា​មុន​សិន រីឯ​ពងមាន់​វិញ អ្នក​យក​តែ​ផ្នែក​លឿង​បាន​ហើយ បន្ទាប់​មក​អ្នក​អាច​យក​គ្រឿងផ្សំ​ទាំងអស់​លាយ​បញ្ចូល​គ្នា​ដូច​ជា ៖ ចេក ពងមាន់​ផ្នែក​លឿង ម្សៅ​មី និង​ទឹកដោះគោ​ស្រស់​លាយ​បញ្ចូល​គ្នា ចុង​ក្រោយ​ទើប​ចាក់​ប្រេង​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្ទះ​បន្តិច ហើយ​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​ដែល​អ្នក​លាយ​រួច​ហើយ​ចូល​ទៅ​ចៀន​ជា​ការ​ស្រេច នោះ​អ្នក​នឹង​អាច​ទទួល​បាន​នំ​ដែល​ឆ្ងាញ់​ជា​មិន​ខាន​ឡើយ​។

នំ​ចេក​ចំហុយ
គ្រឿងផ្សំ ៖ ពងមាន់​ផ្នែក​លឿង ទឹកដោះគោ និង​ផ្លែ​ចេក​។
របៀប​ចម្អិន ៖ ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​តែ​ចាក់​ពងមាន់​ផ្នែក​លឿង​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន រួច​វ៉ៃ​វា​ឲ្យ​សព្វ បន្ទាប់​មក​ទើប​ចាក់​ទឹកដោះគោ​ចូល រួច​ទើប​ដាក់​ចេក​ដែល​កិន​រួច​ចូល​ទៅ​លាយ​ជាមួយ ហើយ​កូរ​វា​ឲ្យ​សព្វ ទើប​យក​វា​ទៅ​ចំហុយ​ចំនួន​ពី​១០​ទៅ​១៥​នាទី​ជា​ការ​ស្រេច អ្នក​នឹង​អាច​ភ្លក់​រសជាតិ​ថ្មី​ជា​មិន​ខាន​ឡើយ​៕