​របប​អាហារ​គឺជា​ឧបករណ៍​ដ៏​សំខាន់​ដើម្បី​ធ្វើឱ្យ​បេះដូង​របស់​អ្នកមាន​សុខភាព​ល្អ និង​កំរិត​ជាតិ​គ្លុយកូស​ក្នុង​ឈាមមាន​សុវត្ថិភាព និង​សុខ​ភាពល្អ​។ វា​មិនចាំបាច់​ស្មុគស្មាញ​ឬ​មិន​សប្បាយចិត្ត​នោះទេ​។​

​របប​អាហារ ដែល​ត្រូវបាន​ណែនាំ​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ២ គឺជា​របប​អាហារ​ដូចគ្នា​ដែល​អ្នក​រាល់គ្នា​គួរ​ធ្វើតាម​។ មាន​អាហារ និង​ភេសជ្ជៈ​មួយចំនួន ដែល​អ្នក​គួរ​កំណត់ ឬ​ចៀសវាង​ទាំងស្រុង​។ ទាំងនេះ​រួមបញ្ចូល​ទាំង​:
.​អាហារ​ដែលមាន​ខ្លាញ់​ឆ្អែត​ឬ​ខ្លាញ់​បញ្ជូន​ខ្ពស់​
.​សាច់​សរីរាង្គ​ដូចជា សាច់គោ ឬ​ថ្លើម​
.​សាច់​កែច្នៃ​
.​ពពួក​ស​ប្បី​សត្វ​
.​ប៊័រ​ធ្វើ​ពី​ប្រេង​រុក្ខជាតិ និង​ប៊័រ​, ប្រេង ឫ​ខ្លាញ់ សម្រាប់​លាយ​ម្សៅ​ធ្វើ​នំ​
.​ទំនិញ​ដុត ដូចជា​នំ​បុ័ង និង ពពួក​ដូ​ណាត់​
.​អាហារសម្រន់​កែច្នៃ​
.​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ស្ករ រួមទាំង​ទឹក​ផ្លែឈើ​
.​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់​
.pasta ឬ​អង្ក​រស​
.​មិនគួរ​បរិភោគ​អាហារ​ប្រៃ និង​អាហារ​ចៀន​ឡើយ​៕​