​នៅពេល​អ្នកស្រាវជ្រាវ​ពិនិត្យមើល អ្នក​ដែល​ទទួលទាន​អាហារ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ ភេសជ្ជៈ ទឹក​ផ្លែឈើ និង​ការការពារ​ពួកគេ ក៏​រកឃើញ​ការកើនឡើង​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ស​សៃ​ឈាម​បេះដូង (Cardiovascular Disease – CVD) និង​អត្រា​មរណភាព​ទោះបីជា​ក្រុម​នេះ​មាន​សកម្មភាព​រាងកាយ និង​មិនសូវ​ជក់បារី​ឬ​ធាត់ លើសឈាម ទឹកនោមផ្អែម ឬ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ខ្ពស់​ក៏ដោយ បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅនឹង​មនុស្ស ដែល​មិនបាន​បរិភោគ​របប​អាហារ​នេះ​។

​ពួកគេ​ក៏បាន​រកឃើញថា​ស្ត្រី ដែលមាន​អាយុ​តិចជាង ៦០ ឆ្នាំ ឬ​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ធាត់​មាន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ CVD ខ្ពស់ ប្រសិនបើ​ពួកគេ​ញ៉ាំ​អាហារ​ផ្អែម​ក្នុង​កម្រិត​ខ្ពស់​។

​ការទទួល​ទាន​អាហារ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ បណ្តាលឱ្យមាន​កាឡូរី​ទ​ទេ​។ កាឡូរី​ទទេ អាច​បណ្តាលឱ្យ​ឡើង​ទម្ងន់ ហើយ​ទម្ងន់​លើស គឺជា​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។ ជាតិ​ស្ករ​ច្រើនពេក ក៏​អាច​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ដែល​ត្រូវបាន​គេ​ដឹងថា​បង្កើន​ហានិភ័យ​ជំងឺ CVD ។

​ស្ករ​ដែល​បាន​បន្ថែម គឺអាច​មកពី​ទឹក​ផ្លែឈើ ភេសជ្ជៈ តែ​ទឹកកក ទឹកក្រូច​ឆ្មា និង​សូ​ដា​។ ជាជាង​មាន​ភេសជ្ជៈ​បែបនេះ សូម​ជ្រើស​រើសយក​ស្ករ ដែល​គ្មាន​ជាតិ​ស្ករ ឬ​ទឹក​ផ្អែម ជាមួយនឹង​ផ្លែឈើ​ស្រស់​។​

​ប្រសិនបើ​អ្នក​កំពុង​ចង់​ញ៉ាំ​អ្វីដែល​ផ្អែម បន្ទាប់ពី​ទទួលទាន​អាហារ​ពេល​ល្ងាច សូម​ព្យាយាម​បរិភោគ​ផ្លែឈើ​ត្រជាក់ ឬ​ជ្រើស​រើសយក​ទឹកដោះគោ​ជូរ​ជំនួស​វិញ​៕​