Join with Health.com.kh on Telegram

​នៅពេល​ដែល​អ្នក​ទុក​អង្ករ​យូរ វា​នឹង​មាន​សត្វល្អិត​តូចៗ​ជាច្រើន​ដែល​មិនដឹង​ថា​វា​មក​ពី​ណា​ឡើយ ដូចនេះ​តើ​គួរតែ​ទុក​អង្ករ​បែបណា​ទើប​វា​មិន​ងាយ​មាន​សត្វល្អិត​ទាំងនេះ​កើតឡើង​នោះ​?

ក្លាសេ​
នៅពេល​ដែល​អ្នក​ទើបនឹង​ទិញ​អង្ករ​មក​ភ្លាម អ្នក​ត្រូវ​តែ​យក​វា​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ទូរ​ទឹក​ក​(​កន្លែង​ដែល​កក​) ពី​២​ទៅ​៣​ថ្ងៃ នោះ​សត្វល្អិត​ទាំងនោះ​នឹង​មិន​កើត​មាន​ក្នុង​អង្ករ​អ្នក​ទៀត​ទេ ដោយសារ​តែ​វា​ខ្លាច​ត្រជាក់ ដូចនេះ​នៅពេល​ដែល​អង្ករ​នៅក្នុង​កន្លែង​ដែល​ត្រជាក់​ខ្លាំង វា​គឺ​មិន​ងាយ​កើត​ចេញ​មក​ឡើយ​។​

ទុក​ក្នុង​កន្លែង​ត្រជាក់​
ក្រោយពេល​ដែល​អ្នក​ទុក​អង្ករ​ទាំង​នោះ​ក្នុង​កន្លែង​ដែល​កក​ចំនួន​ពី​២​ទៅ​៣​ថ្ងៃ​រួច អ្នក​អាច​យក​វា​មក​ដាក់​នៅ​ជាន់​ក្រោម​វិញ ដោយ​មិន​ត្រូវ​ដាក់​នៅ​ក្រៅ​ទូរ​ទឹកកក​ឡើយ នោះ​វា​នឹង​អាច​ធ្វើឱ្យ​អង្ករ​អ្នក​មាន​លក្ខណៈ​ថ្មី​ជា​និច្ច ហើយ​សត្វល្អិត​ក៏​មិន​មក​រក​ដែរ​។​

បញ្ជាក់ ៖ ប្រសិន​ជា​នៅក្នុង​អង្ករ​នោះ​មាន​សត្វល្អិត​រួចមកហើយ អ្នក​អាច​យក​វា​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ទូរ​ទឹកកក​នៅ​កន្លែង​ដែល​កក​ចំនួន​៤​ម៉ោង​បាន នោះ​វា​នឹង​អាច​ធ្វើឱ្យ​សត្វល្អិត​ទាំងនោះ​ងាប់​អស់ ដូចនេះ​អ្នក​អាច​យក​វា​ចេញ​មក​លាង ហើយ​ដាំ​បាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល ចំពោះ​អង្ករ​ដែល​មាន​សត្វល្អិត​នេះ​វា​មិន​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​អ្នកខ្លាំង​ទេ​ក្រោយពេល​ដែល​ពិសារ​រួច គឺ​វា​គ្រាន់តែ​មាន​រសជាតិ​មិនសូវ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​៕