ត្រីស្ថិតក្នុងចំណោមអាហារដែលមានសុខភាពល្អបំផុតនៅលើភពផែនដី។
ត្រី ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ ដូចជា ប្រូតេអ៊ីន និងវីតាមីន D។ វា ក៏ជាប្រភពដ៏អស្ចារ្យនៃអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ ដែលមានសារៈសំខាន់មិនគួរឱ្យជឿ សម្រាប់រាងកាយ និងខួរក្បាលរបស់អ្នក។
នេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាព ១០ យ៉ាងនៃការបរិភោគត្រីដែលត្រូវបានគាំទ្រដោយការស្រាវជ្រាវ។
១.មានសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ
មានសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ ជាច្រើនរួមមានប្រូតេអ៊ីនដែលមានគុណភាពខ្ពស់, អ៊ីយ៉ូត ព្រមទាំងវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែផ្សេងៗ។ ប្រភេទត្រីខ្លាញ់ ក៏ខ្ចប់ខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ ដែរ
អាស៊ីត និងវីតាមីន D។
២.អាចបន្ថយហានិភ័យនៃការគាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល
យ៉ាងហោចណាស់ការញ៉ាំត្រីមួយក្នុងមួយសប្តាហ៍ ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការថយចុះហានិភ័យនៃការ
ការគាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
៣.ផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមានសារៈសំខាន់ក្នុងពេលលូតលាស់
មានអាស៊ីដខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ ខ្ពស់ ដែលចាំបាច់សម្រាប់ការលូតលាស់ខួរក្បាល និងភ្នែក។ វាត្រូវបានណែនាំឱ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងស្ត្រីបំបៅដោះកូន បរិភោគបានគ្រប់គ្រាន់នូវ
អូមេហ្គា ៣ ប៉ុន្តែត្រូវចៀសវាងត្រីដែលមានជាតិបារតខ្ពស់។
៤.អាចជម្រុញដល់សុខភាពខួរក្បាល
ការទទួលទាន ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការថយចុះការថយចុះស្មារតីនៅក្នុងមនុស្សវ័យចំណាស់។ អ្នកដែលបរិភោគត្រី
ទៀងទាត់ អាចគ្រប់គ្រងការចងចាំ និងអារម្មណ៍។
៥.អាចជួយការពារនិងព្យាបាលជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្ត
អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ អាចប្រឆាំងនឹងជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្ត
ទាំងការការពារមិនឱ្យកើតវា និងពេលកំពុងលេបថ្នាំប្រឆាំងនឹងជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្ត។
៦.ប្រភពល្អនៃវីតាមីនឌី
ត្រី គឺជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីនឌី ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់មួយ។
៧.អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺស្វ័យស៊ាំ
ត្រី ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ១ និងលក្ខខណ្ឌនៃជំងឺស្វ័យស៊ាំផ្សេងទៀត។
៨.អាចជួយការពារជំងឺហឺតចំពោះកុមារ
ការសិក្សាបង្ហាញថាកុមារដែលបរិភោគត្រីច្រើនមានហានិភ័យទាបនៃជំងឺហឺត។
៩.អាចការពារភ្នែកនៅពេលចាស់
អ្នកដែលបរិភោគត្រីច្រើនមានហានិភ័យទាបនៃ AMD។ AMD ដែលជាបុព្វហេតុចំបងនៃភ្នែកចុះខ្សោយ និងពិការភ្នែក។
១០.ត្រីអាចបង្កើនគុណភាពដំណេក
ភ័ស្តុតាងបង្ហាញថា ការបរិភោគខ្លាញ់ត្រីដូចជាត្រីសាម៉ុង អាចធ្វើអោយដំណេករបស់អ្នកប្រសើរឡើង៕