Join with Health.com.kh on Telegram

​ត្រី​ស្ថិត​ក្នុងចំណោម​អាហារ​ដែលមាន​សុខ​ភាពល្អ​បំផុត​នៅលើ​ភពផែនដី​។​

​ត្រី ផ្ទុក​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់ៗ ដូចជា ប្រូតេអ៊ីន និង​វីតាមីន D​។ វា ក៏​ជា​ប្រភព​ដ៏​អស្ចារ្យ​នៃ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា ៣ ដែលមាន​សារៈសំខាន់​មិនគួរ​ឱ្យ​ជឿ សម្រាប់​រាងកាយ និង​ខួរក្បាល​របស់​អ្នក​។​

​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព ១០ យ៉ាង​នៃ​ការបរិភោគ​ត្រី​ដែល​ត្រូវបាន​គាំទ្រ​ដោយ​ការស្រាវជ្រាវ​។

១.​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់ៗ​
​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់ៗ ជាច្រើន​រួមមាន​ប្រូតេអ៊ីន​ដែលមាន​គុណភាព​ខ្ពស់​, អ៊ីយ៉ូត ព្រមទាំង​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ផ្សេងៗ​។ ប្រភេទ​ត្រី​ខ្លាញ់ ក៏​ខ្ចប់​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា ៣ ដែរ​
​អាស៊ីត និង​វីតាមីន D​។

២.​អាច​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​គាំងបេះដូង និង​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​
​យ៉ាងហោចណាស់​ការ​ញ៉ាំ​ត្រី​មួយ​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​ការថយចុះ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​
​ការ​គាំងបេះដូង និង​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។

៣.​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែលមាន​សារៈសំខាន់​ក្នុងពេល​លូតលាស់​
​មាន​អាស៊ីដ​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា ៣ ខ្ពស់ ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការលូតលាស់​ខួរក្បាល និង​ភ្នែក​។ វា​ត្រូវបាន​ណែ​នាំឱ្យ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​ស្ត្រី​បំបៅ​ដោះ​កូន បរិភោគបាន​គ្រប់គ្រាន់​នូវ​
​អូ​មេ​ហ្គា ៣ ប៉ុន្តែ​ត្រូវ​ចៀសវាង​ត្រី​ដែលមាន​ជាតិ​បារត​ខ្ពស់​។

៤.​អាច​ជម្រុញ​ដល់​សុខភាព​ខួរក្បាល​
​ការទទួល​ទាន ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​ការថយចុះ​ការថយចុះ​ស្មារតី​នៅក្នុង​មនុស្ស​វ័យ​ចំណាស់​។ អ្នក​ដែល​បរិភោគ​ត្រី​
​ទៀងទាត់ អាច​គ្រប់គ្រង​ការចងចាំ និង​អារម្មណ៍​។

៥.​អាចជួយ​ការពារ​និង​ព្យាបាល​ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត​
​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា ៣ អាច​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត​
​ទាំង​ការការពារ​មិនឱ្យ​កើត​វា និង​ពេល​កំពុង​លេបថ្នាំ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត​។

៦.​ប្រភព​ល្អ​នៃ​វីតាមីន​ឌី​
​ត្រី គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ប្រសើរ​នៃ​វីតាមីន​ឌី ដែលជា​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​សំខាន់​មួយ​។

៧.​អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ស្វ័យ​ស៊ាំ​
​ត្រី ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​ការថយចុះ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ១ និង​លក្ខខណ្ឌ​នៃ​ជំងឺ​ស្វ័យ​ស៊ាំ​ផ្សេងទៀត​។​

៨.​អាចជួយ​ការពារ​ជំងឺហឺត​ចំពោះ​កុមារ​
​ការសិក្សា​បង្ហាញថា​កុមារ​ដែល​បរិភោគ​ត្រី​ច្រើន​មាន​ហានិភ័យ​ទាប​នៃ​ជំងឺហឺត​។

៩.​អាច​ការពារ​ភ្នែក​នៅពេល​ចាស់​
​អ្នក​ដែល​បរិភោគ​ត្រី​ច្រើន​មាន​ហានិភ័យ​ទាប​នៃ AMD​។ AMD ដែលជា​បុព្វហេតុ​ចំបង​នៃ​ភ្នែក​ចុះខ្សោយ និង​ពិការភ្នែក​។

១០.​ត្រី​អាច​បង្កើន​គុណភាព​ដំណេក​
​ភ័ស្តុតាង​បង្ហាញថា ការបរិភោគ​ខ្លាញ់ត្រី​ដូចជា​ត្រី​សា​ម៉ុង អាចធ្វើអោយ​ដំណេក​របស់​អ្នក​ប្រសើរឡើង​៕​