Join with Health.com.kh on Telegram

​ភ័ស្តុតាង​ខ្លះ បាន​បង្ហាញថា ផ្លែ​ត្របែក​អាចធ្វើឱ្យ​ការគ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ប្រសើរឡើង​។​

​ការសិក្សា​អំពី​បំពង់​សាកល្បង​និង​សត្វ​ជាច្រើន​បាន​រកឃើញថា ស្លឹក​ត្របែក​មាន​ភាពប្រសើរឡើង​នូវ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ការគ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​រយៈពេល​វែង និង​ភាព​ធន់​នឹង​អាំង​ស៊ុយ​លីន​។​

​នេះ​គឺជា​ដំណឹង​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ឬ​អ្នក​ដែលមាន​ហានិភ័យ​។

​ការសិក្សា​មួយចំនួន​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​មនុស្ស​ក៏បាន​បង្ហាញ​លទ្ធផល​គួរឱ្យ​ចាប់អារម្មណ៍​ផងដែរ​។​

​ការសិក្សា​មួយ​លើ​មនុស្ស ១៩​នាក់ បាន​កត់សម្គាល់ថា ការផឹក​តែ​ស្លឹក​ត្របែក​ធ្វើឱ្យ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ថយចុះ​បន្ទាប់ពី​អាហារ​រួច​។ ឥទ្ធិពល​នេះ មាន​រយៈពេល​រហូតដល់​ពីរ​ម៉ោង​។​

​ការសិក្សា​មួយទៀត​លើ​មនុស្ស ២០​នាក់ ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២ បាន​រកឃើញថា ការផឹក​តែ​ស្លឹក​ត្របែក អាច​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម បន្ទាប់ពី​ទទួលទាន​បាន​ច្រើនជាង ១០ ភាគរយ​៕​