Join with Health.com.kh on Telegram

​ស្វាយ​មានគុណ​សម្បត្តិ​ជាច្រើន ដែល​ធ្វើឱ្យ​វា​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​រំលាយ​អាហារ​។ វា មាន​ក្រុម​មួយ​នៃ​អង់ស៊ីម​រំលាយ​អាហារ​ដែល​គេ​ហៅថា amylases​។ អង់ស៊ីម​រំលាយ​អាហារ បំបែក​ម៉ូលេគុល​អាហារ​ធំ ៗ ដើម្បីឱ្យ​ពួកវា​ងាយ​ស្រូបយក​។​

amylases បំបែក​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ស្មុគស្មាញ ទៅជា​ជាតិ​ស្ករ​ដូចជា ជាតិ​គ្លុយកូស និង​ជាតិ​កាល់ស្យូម​។ អង់ស៊ីម​ទាំងនេះ កាន់តែ​សកម្ម​នៅក្នុង​ផ្លែស្វាយ​ទុំ ដែលជា​ហេតុ​ធ្វើឱ្យ​ពួកវា​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ជាង​ផ្លែ ដែល​នៅ​ខ្ចី​។

​លើសពីនេះទៅទៀត ដោយសារ​ស្វាយ​មាន​ជាតិ​ទឹក និង​ជាតិ​សរសៃ​ចំណីអាហារ​ច្រើន វា​អាចជួយ​ដោះស្រាយ​បញ្ហា​រំលាយ​អាហារ​ដូចជា​ទល់លាមក និង​រាគ​។​

​ការសិក្សា​មួយ​ក្នុង​រយៈពេល ៤ សប្តាហ៍​ចំពោះ​មនុស្សពេញវ័យ​ដែល​មានការ​ទល់លាមក​រ៉ាំរ៉ៃ បាន​រកឃើញថា ការ​ញ៉ាំ​ស្វាយ​រាល់ថ្ងៃ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​បន្ថយ​រោគសញ្ញា​នៃ​ជំងឺ​នេះ ជាង​ថ្នាំ​បំប៉ន​ដែល​ផ្ទុក​បរិមាណ​ជាតិ​សរសៃ​រលាយ​ស្រដៀង​គ្នា​។​

​នេះ បង្ហាញថា​ស្វាយ​មាន​សមាសធាតុ​ផ្សេងទៀត ក្រៅពី​ជាតិ​សរសៃ​ចំណី ដែល​ជួយ​ដល់​សុខភាព​រំលាយ​អាហារ​៕