ឆៃថាវក្រហម ត្រូវបានបំពេញដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ។ លើសពីរសជាតិ និងតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភរបស់ ពួកគេក៏អាចផ្តល់ជូនអ្នកនិងកូនរបស់អ្នកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពបន្ថែមមួយចំនួន។
.ធ្វើឱ្យអ្នកបត់ជើងទៀងទាត់
ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ អ័រម៉ូន អាចធ្វើឱ្យការរំលាយអាហាររបស់អ្នកយឺត។ ការញ៉ាំអាហារ ដែលមានជាតិសរសៃ អាចជួយការពារការទល់លាមក នៃការមានផ្ទៃពោះដោយរក្សាឱ្យអ្នកបានទៀងទាត់។
.អាចជួយការពារពិការភាពបំពង់សរសៃប្រសាទ
ឆៃថាវក្រហម ក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃអាស៊ីដ folate ឬអាស៊ីតហ្វូលិកផងដែរ។ ហើយការទទួលបានអាស៊ីដហ្វូលិកគ្រប់គ្រាន់ អាចជួយការពារបញ្ហានៃការវិវឌ្ឍន៍មួយចំនួន នៅពេលចាប់កំណើតបានដូចជាការរមាស់ពោះ និងខួរឆ្អឹងខ្នងជាដើម។
.អាចជួយដល់ភាពស្លកសាំង
ភាពស្លេកស្លាំង កង្វះជាតិដែក អាចនឹងកើនឡើងនៅពេលមានផ្ទៃពោះ និងនាំឱ្យមានរោគសញ្ញាដូចជា អស់កម្លាំង និងខ្សោយ។ នោះហើយជាមូលហេតុដែលអ្នកជំនាញណែនាំឱ្យទទួលបានប្រភពជាតិដែកពី ៣០ ទៅ ៦០ មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ។
.អាចការពារការលូតលាស់របស់ទារក
អ្នកស្រាវជ្រាវមួយចំនួន កំពុងសំឡឹងមើល beets និងសក្តានុពលរបស់ពួកគេ ដើម្បីការពារការរឹតត្បិតការលូតលាស់របស់ទារក។
.អាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺព្រាយក្រឡាភ្លើង
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវនៅក្នុងការសិក្សាឆ្នាំ ២០១៨ ក៏បានកំណត់ផងដែរថា តើការបន្ថែមរបបអាហារជាមួយទឹកឆៃថាវក្រហម (នីត្រាត) អាចបន្ថយសម្ពាធឈាមជាពិសេសទាក់ទងនឹងហានិភ័យនៃជំងឺព្រាយក្រឡាភ្លើង។