​ឆៃថាវ​ក្រហម ត្រូវបាន​បំពេញ​ដោយ​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​។ លើសពី​រសជាតិ និង​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់ ពួកគេ​ក៏​អាច​ផ្តល់ជូន​អ្នក​និង​កូន​របស់​អ្នក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​បន្ថែម​មួយចំនួន​។

.​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​បត់ជើង​ទៀងទាត់​
​ក្នុងអំឡុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ អ័រម៉ូន អាចធ្វើឱ្យ​ការរំលាយ​អាហារ​របស់​អ្នក​យឺត​។ ការ​ញ៉ាំ​អាហារ ដែលមាន​ជាតិ​សរសៃ អាចជួយ​ការពារ​ការ​ទល់លាមក នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដោយ​រក្សា​ឱ្យ​អ្នក​បាន​ទៀងទាត់​។​

.​អាចជួយ​ការពារ​ពិការភាព​បំពង់​សរសៃប្រសាទ​
​ឆៃថាវ​ក្រហម ក៏​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​អាស៊ីដ folate ឬ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​ផងដែរ​។ ហើយ​ការទទួលបាន​អាស៊ីដ​ហ្វូ​លិ​ក​គ្រប់គ្រាន់ អាចជួយ​ការពារ​បញ្ហា​នៃ​ការ​វិវឌ្ឍន៍​មួយចំនួន នៅពេល​ចាប់កំណើត​បាន​ដូច​ជាការ​រមាស់​ពោះ និង​ខួរឆ្អឹងខ្នង​ជាដើម​។

.​អាចជួយ​ដល់​ភាព​ស្លក​សាំង​
​ភាពស្លេកស្លាំង កង្វះ​ជាតិ​ដែក អាច​នឹង​កើនឡើង​នៅពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​នាំឱ្យមាន​រោគសញ្ញា​ដូចជា អស់កម្លាំង និង​ខ្សោយ​។ នោះ​ហើយ​ជា​មូល​ហេតុដែល​អ្នកជំនាញ​ណែ​នាំឱ្យ​ទទួលបាន​ប្រភព​ជាតិ​ដែក​ពី ៣០ ទៅ ៦០ មី​លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​។​

.​អាច​ការពារ​ការលូតលាស់​របស់​ទារក​
​អ្នកស្រាវជ្រាវ​មួយចំនួន កំពុង​សំឡឹងមើល beets និង​សក្តានុពល​របស់​ពួកគេ ដើម្បី​ការពារ​ការ​រឹតត្បិត​ការលូតលាស់​របស់​ទារ​ក​។

.​អាច​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ព្រាយ​ក្រឡាភ្លើង​
​ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ​នៅក្នុង​ការសិក្សា​ឆ្នាំ ២០១៨ ក៏បាន​កំណត់​ផងដែរ​ថា តើ​ការបន្ថែម​របប​អាហារ​ជាមួយ​ទឹក​ឆៃថាវ​ក្រហម (​នីត្រាត​) អាច​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​ជាពិសេស​ទាក់ទង​នឹង​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ព្រាយ​ក្រឡាភ្លើង​។