Join with Health.com.kh on Telegram

​ជំងឺ​បេះដូង គឺជា​បុព្វហេតុ​ទូទៅ​បំផុត​នៃ​ការស្លាប់​នៅលើ​ពិភពលោក​។ គេ​ដឹងថា​សញ្ញា​សំគាល់​ឈាម​មួយចំនួន ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​ការកើនឡើង​ហានិភ័យ​។ នេះ រួមបញ្ចូល​ទាំង​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល ទ្រី​គ្លី​សេ​រីត សញ្ញា​រលាក​សម្ពាធ​ឈាម និង​ផ្សេងៗ​ទៀត​។​

​ការសិក្សា​មួយចំនួន​លើ​មនុស្ស បាន​ពិនិត្យ​ពី​ប្រសិទ្ធភាព​នៃ​ផ្លែ​បឺ​រ លើ​កត្តា​ហានិភ័យ​មួយចំនួន​។ ការសិក្សា​ទាំងនេះ​បានបង្ហាញ​ថា​ផ្លែ​បឺ​រអា​ច​៖
.​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​សរុប​
.​កាត់បន្ថយ​ទ្រី​គ្លី​សេរី​ត​ឈាម​រហូតដល់ ២០ ភាគរយ​
.​បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ LDL ដល់ ២២%
.​បង្កើន​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល HDL (​ល្អ​) ដល់​ទៅ ១១% ។

​ផ្លែ​បឺ​រ​នៅក្នុង​របប​អាហារ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប អាហារ​បួស ជួយ​ធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ទម្រង់​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​៕