នៅក្នុង​ល្ពៅ​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ដែល​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​អ្នក ថែម​ទាំង​អាច​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​មាន​ស្បែក​ស្អាត​ទៀតផង ប៉ុន្តែ​នៅពេល​ដែល​អ្នក​បរិភោគ អ្នក​គួរតែ​ប្រយ័ត្ន ព្រោះ​មាន​បន្លែ​មួយចំនួន​ដែល​អ្នក​មិន​អាច​ពិសារ​ជាមួយ​វា​ឡើយ​។ តើ​មាន​អ្វី​ខ្លះ​ទៅ​?

ស្ពៃ​អេពី​ណារ​
អ្នក​មិន​អាច​បរិភោគ​ល្ពៅ​ជាមួយ​ស្ពៃ​នេះ​ទេ ព្រោះ​នៅក្នុង​ល្ពៅ​មាន​សារធាតុ​ដែល​អាច​បំផ្លាញ​វីតាមីន​C​ដែល​មាន​ក្នុង​ស្ពៃ​នោះ ហើយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែល​មាន​ក្នុង​ល្ពៅ​ក៏​អាច​ធ្លាក់ចុះ​បានដែរ​។​

ដំឡូង​ផ្អែម​
នៅពេល​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​ល្ពៅ​ជាមួយ​ដំឡូង​ផ្អែម វា​នឹង​អាច​ធ្វើឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​ក្រពះ និង​ពោះវៀន​អ្នក​ណាស់ ថែម​ទាំង​អាច​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​ក្អួត និង​ឈឺពោះ​ទៀតផង​។​

សាច់​ពពែ​
នៅពេល​ដែល​សាច់​ពពែ​ជួប​ជាមួយ​ល្ពៅ វា​នឹង​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​មាន​អាការៈ​ហើមពោះ ទល់​លាមក ឬ​មាន​ជំងឺ​ផ្សេងៗ​ជាដើម ហើយ​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺឆ្លង នឹង​អាច​ធ្វើឱ្យ​ជំងឺ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​ជាង​នេះ​ទៅទៀត​។​

ទឹក​ខ្មេះ​
នៅក្នុង​ទឹកខ្មេះ​មាន​សារធាតុ​ជូរ​ដែល​អាច​បំផ្លាញ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែលមាន​ក្នុង​ល្ពៅ ជា​ហេតុ​ដែល​អាច​ធ្វើឱ្យ​សារធាតុចិញ្ចឹម​នោះ​ធ្លាក់​ចុះ​បាន នោះ​អ្នក​នឹង​មិន​អាច​ទទួល​បាន​គ្រប់គ្រាន់​ដើម្បី​ផ្គត់ផ្គង់​សារពាង្គកាយ​ឡើយ​។​

ពុទ្ធ្រា​ក្រហម​
នៅក្នុង​ពុទ្ធ្រា​ក្រហម​មាន​វីតាមីន​C ហើយ​មាន​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ដែល​អាច​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​ពិបាក​រំលាយ​អាហារ​នៅពេល​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​ច្រើន ដូចនេះ​ប្រសិនជា​អ្នក​ពិសារ​ជាមួយ​ល្ពៅ វា​នឹង​អាច​បំផ្លាញ​វីតាមីន​C ហើយ​នឹង​ធ្វើឱ្យ​អាការៈ​នៃ​ការរំលាយ​អាហារ​មិនបាន​ល្អ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​ទៅ​ជា​មិនខានឡើយ​៕