ទោះបីជាផ្លែឈើមានសុខភាពល្អ ហើយភាគច្រើនត្រូវបានណែនាំក៏ដោយក៏ផ្លែឈើខ្លះមិនល្អសម្រាប់អ្នកមានគភ៌នោះទេ។ ប្រសិនបើការប្រុងប្រយ័ត្នមិនត្រូវបានអនុវត្ត ខណៈពេលដែលពួកគេប្រើវា អាចបណ្តាលឱ្យមានការហូរឈាមតាមទ្វារមាស និងក្នុងករណីអាក្រក់បំផុតការរលូតកូនផងដែរ។
ផ្លែឈើដែលគួរចៀសវាងក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ៖
.ផ្លែល្ហុង
វាឈរនៅលើតារាងកំពូល ដោយសារមូលហេតុជាក់ស្តែង។ ល្ហុងខ្ចី ឬស្រគាលមានផ្ទុកជ័រ ដែលអាចធ្វើឱ្យមានការកន្ត្រាក់មុន និងដែលអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់កូនអ្នក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយល្ហុងទុំសម្បូរទៅដោយវីតាមីន និងជាតិដែក។ ការទទួលទានវាក្នុងបរិមាណ ដែលបានគ្រប់គ្រងនឹងមិនមានគ្រោះថ្នាក់អ្វីឡើយ ប៉ុន្តែត្រូវចៀសវាងទទួលទានផ្លែល្ហុងខ្ចីអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
.ម្នាស់
ទាំងនេះក៏មិនត្រូវបានណែនាំអោយប្រើចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែរ ព្រោះពួកគេមានអង់ស៊ីមមួយចំនួន ដែលអាចផ្លាស់ប្តូររចនាសម្ព័ន្ធរបស់មាត់ស្បូន ដែលអាចនាំអោយមានការកន្ត្រាក់មុន។ នេះអាចបណ្តាលឱ្យរលូតកូន។ ក្រៅពីការជម្រុញឥទ្ធិពលបែបនេះ វាក៏មានឥទ្ធិពលខ្លាំងផងដែរ ដែលបណ្តាលឱ្យរាគ ហើយនោះអាចមិនស្រួលក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
.ទំពាំងបាយជូរ
វា មិនត្រូវបានណែនាំអោយញ៉ាំទេ ក្នុងអំឡុងពេលត្រីមាសចុងក្រោយ។ ពួកគេ ត្រូវបានគេដឹងថា បង្កើតកម្តៅនៅក្នុងខ្លួន ដែលមិនល្អសម្រាប់ទាំងម្តាយ និងកូន។ ចៀសវាងទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរច្រើនពេកក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ ដើម្បីជៀសវាងពីផលវិបាកណាមួយ៕