Join with Health.com.kh on Telegram

​ទោះបីជា​ផ្លែឈើ​មាន​សុខ​ភាពល្អ ហើយ​ភាគច្រើន​ត្រូវបាន​ណែនាំ​ក៏ដោយ​ក៏​ផ្លែឈើ​ខ្លះ​មិនល្អ​សម្រាប់​អ្នក​មានគភ៌​នោះទេ​។ ប្រសិនបើ​ការប្រុងប្រយ័ត្ន​មិន​ត្រូវបាន​អនុវត្ត ខណៈពេលដែល​ពួកគេ​ប្រើ​វា អាច​បណ្តាលឱ្យ​មានការ​ហូរឈាម​តាម​ទ្វារមាស និង​ក្នុងករណី​អាក្រក់​បំផុត​ការ​រលូត​កូន​ផងដែរ​។

​ផ្លែឈើ​ដែល​គួរ​ចៀសវាង​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​៖
.​ផ្លែ​ល្ហុង
​វា​ឈរ​នៅលើ​តារាង​កំពូល ដោយសារ​មូលហេតុ​ជាក់ស្តែង​។ ល្ហុង​ខ្ចី ឬ​ស្រគាល​មាន​ផ្ទុក​ជ័រ ដែល​អាចធ្វើឱ្យ​មានការ​កន្ត្រាក់​មុន និង​ដែល​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​កូន​អ្នក​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ​ល្ហុង​ទុំ​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន និង​ជាតិ​ដែក​។ ការទទួល​ទាន​វា​ក្នុង​បរិមាណ ដែល​បាន​គ្រប់គ្រង​នឹងមិន​មាន​គ្រោះថ្នាក់​អ្វី​ឡើយ ប៉ុន្តែ​ត្រូវ​ចៀសវាង​ទទួលទាន​ផ្លែ​ល្ហុង​ខ្ចី​អំឡុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​។

.​ម្នាស់​
​ទាំងនេះ​ក៏​មិនត្រូវ​បាន​ណែនាំ​អោយប្រើ​ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែរ ព្រោះ​ពួកគេ​មាន​អង់ស៊ីម​មួយចំនួន ដែល​អាច​ផ្លាស់ប្តូរ​រចនាសម្ព័ន្ធរ​បស់​មាត់ស្បូន ដែល​អាច​នាំអោយ​មានកា​រ​កន្ត្រាក់​មុន​។ នេះ​អាច​បណ្តាលឱ្យ​រលូត​កូន​។ ក្រៅពី​ការ​ជម្រុញ​ឥទ្ធិពល​បែបនេះ វា​ក៏មាន​ឥទ្ធិពល​ខ្លាំង​ផងដែរ ដែល​បណ្តាលឱ្យ​រាគ ហើយ​នោះ​អាច​មិន​ស្រួល​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​។

.​ទំពាំងបាយជូរ​
​វា មិនត្រូវ​បាន​ណែនាំ​អោយ​ញ៉ាំ​ទេ ក្នុងអំឡុងពេល​ត្រីមាស​ចុងក្រោយ​។ ពួកគេ ត្រូវបាន​គេ​ដឹងថា បង្កើត​កម្តៅ​នៅក្នុង​ខ្លួន ដែល​មិនល្អ​សម្រាប់​ទាំង​ម្តាយ និង​កូន​។ ចៀសវាង​ទទួលទាន​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ច្រើនពេក​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ ដើម្បី​ជៀសវាង​ពី​ផលវិបាក​ណាមួយ​៕