Join with Health.com.kh on Telegram

​សូម​អរគុណ​ចំពោះ​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​របស់​វា​។ ម្រះ ត្រូវបាន​ប្រើប្រាស់​ជា​យូរ​មកហើយ ដោយ​មនុស្ស​ស្ទើរ​ពាសពេញ​ពិភពលោក ដើម្បី​ជួយ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ទាក់ទង​នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។ ក្នុង​ប៉ុន្មាន​ឆ្នាំ​ថ្មីៗ​នេះ ការសិក្សា​ជាច្រើន​បានបញ្ជាក់​ពី​តួនាទី​របស់​ផ្លែឈើ​ក្នុងការ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។​

​ការសិក្សា​រយៈពេល ៣ ខែ​លើ​មនុស្សពេញវ័យ​ចំនួន ២៤ នាក់ ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​បានបង្ហាញ​ថា ការទទួល​ទាន​ម្រះ ២០០០ មី​លី​ក្រាម ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ បាន​ថយចុះ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​អេ​ម៉ូ​ក្លូ​ប៊ី​ន​A1c ដែលជា​តេស្ត​មួយ​ប្រើ​ដើម្បី​វាស់​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ក្នុង​រយៈពេល ៣ ខែ ។

​ការសិក្សា​មួយ​ផ្សេងទៀត​លើ​មនុស្ស ៤០ នាក់ ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម បាន​រកឃើញថា ការបរិភោគ​ផ្លែ​ម្រះ ២០០០ មី​លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​រយៈពេល ៤​សប្តាហ៍ បាន​នាំឱ្យមាន​ការថយចុះ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​តិចតួច​។​

​លើសពីនេះទៅទៀត​ម្រះ​បាន​ថយចុះ​យ៉ាងខ្លាំង​នូវ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ fructosamine ដែលជា​សញ្ញា​សម្គាល់​មួយទៀត​នៃ​ការគ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​រយៈពេល​វែង​។​

​ម្រះ ត្រូវបាន​គេ​គិតថា​ជួយ​ធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​វិធី ដែល​ជាតិ​ស្ករ​ត្រូវបាន​ប្រើ​នៅក្នុង​ជាលិការ​របស់​អ្នក និង​លើកកម្ពស់​ការរក្សា​អាំង​ស៊ុយ​លីន ដែលជា​អរ​ម៉ូ​ន​ដែល​ទទួលខុសត្រូវ​ក្នុងការ​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។​

​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ការស្រាវជ្រាវ​លើ​មនុស្ស​គឺមាន​កំរិត​ហើយ​ការសិក្សា​ដែលមាន​គុណភាព​ខ្ពស់​កាន់តែច្រើន​ចាំបាច់​ដើម្បី​យល់​ពី​របៀប​ដែល​ម្រះ អាច​ជះឥទ្ធិពល​ដល់​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ចំពោះ​មនុស្ស​ទូទៅ​៕