Join with Health.com.kh on Telegram

​ផ្លែ​សាវម៉ាវ​អាចរួមចំណែក​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ​ដែលមាន​សុខ​ភាពល្អ​ដោយសារតែ​មាតិកា​ជាតិ​សរសៃ​របស់​វា​។​

​ប្រហែល​ពាក់កណ្តាល​នៃ​ជាតិ​សរសៃ​នៅក្នុង​សាច់​របស់​វា គឺ​មិន​រលាយ​ដែល​មានន័យថា​វា​ឆ្លងកាត់​ពោះវៀន​របស់​អ្នក​ដែល​មិន​រំលាយ​។​

​ជាតិ​សរសៃ​ដែល​មិន​រលាយ​ជួយ​បន្ថែម​បរិមាណ​លាមក និង​ជួយ​បង្កើនល្បឿន​នៃ​ការឆ្លងកាត់​ពោះវៀន ដូច្នេះ​កាត់បន្ថយ​លទ្ធភាព​នៃ​ការ​ទល់លាមក​របស់​អ្នក​។

​ពាក់កណ្តាល​ទៀត គឺ​ជាតិ​សរសៃ​រលាយ​។ ជាតិ​សរសៃ​រលាយ ផ្តល់នូវ​អាហារ​សម្រាប់​បាក់តេរី​ពោះវៀន​មាន​ប្រយោជន៍​របស់​អ្នក​។ នៅក្នុង​វេន​បាក់តេរី ដែលមាន​ភាពរួស​រាយ​ទាំងនេះ ផលិត​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​សង្វាក់​ខ្លី​ដូចជា acetate, propionate និង butyrate ដែល​ចិញ្ចឹម​កោសិកា​នៃ​ពោះវៀន​របស់​អ្នក​។​

​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ខ្សែសង្វាក់​ខ្លី​ទាំងនេះ​ក៏​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក និង​ធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​រោគសញ្ញា​នៃ​ជំងឺ​វង្វេង​ផងដែរ ដែល​រួមមាន​រោគសញ្ញា​នៃ​ការ​រលាក​ពោះវៀនធំ (IBS), ជំងឺ Crohn និង​ជំងឺ​ដំបៅ​ពោះវៀន​៕​