ផ្លែសាវម៉ាវអាចរួមចំណែកដល់ការរំលាយអាហារដែលមានសុខភាពល្អដោយសារតែមាតិកាជាតិសរសៃរបស់វា។
ប្រហែលពាក់កណ្តាលនៃជាតិសរសៃនៅក្នុងសាច់របស់វា គឺមិនរលាយដែលមានន័យថាវាឆ្លងកាត់ពោះវៀនរបស់អ្នកដែលមិនរំលាយ។
ជាតិសរសៃដែលមិនរលាយជួយបន្ថែមបរិមាណលាមក និងជួយបង្កើនល្បឿននៃការឆ្លងកាត់ពោះវៀន ដូច្នេះកាត់បន្ថយលទ្ធភាពនៃការទល់លាមករបស់អ្នក។
ពាក់កណ្តាលទៀត គឺជាតិសរសៃរលាយ។ ជាតិសរសៃរលាយ ផ្តល់នូវអាហារសម្រាប់បាក់តេរីពោះវៀនមានប្រយោជន៍របស់អ្នក។ នៅក្នុងវេនបាក់តេរី ដែលមានភាពរួសរាយទាំងនេះ ផលិតអាស៊ីតខ្លាញ់សង្វាក់ខ្លីដូចជា acetate, propionate និង butyrate ដែលចិញ្ចឹមកោសិកានៃពោះវៀនរបស់អ្នក។
អាស៊ីតខ្លាញ់ខ្សែសង្វាក់ខ្លីទាំងនេះក៏អាចកាត់បន្ថយការរលាក និងធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវរោគសញ្ញានៃជំងឺវង្វេងផងដែរ ដែលរួមមានរោគសញ្ញានៃការរលាកពោះវៀនធំ (IBS), ជំងឺ Crohn និងជំងឺដំបៅពោះវៀន៕