១.​ខ្ទឹមស​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​
​ខ្ទឹមស​រំញោច​ការ​សំយោគ​នីត្រាត​អុកស៊ីដ​ដែល​ធ្វើអោយ​ស​សៃ​ឈាម​រីក និង​ជួយ​ទប់ស្កាត់​សកម្មភាព ACE (angiotensin-converting enzyme)​។ នេះ​អាចជួយ​ដល់​លំហូរ និង​សម្ពាធ​ឈាម​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។

២.​ខ្ទឹមស​អាចជួយ​បំបាត់​ការ​រលាក​
​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​ជឿជាក់ថា ការ​រលាក​រ៉ាំរ៉ៃ គឺជា​កត្តា​ជំរុញឱ្យមាន​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​រួមមាន​ជំងឺ​បេះដូង ទឹកនោមផ្អែម មហារីក និង​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​។ ផ្ទុយទៅវិញ​ខ្ទឹមស​ជួយ​ទប់ស្កាត់​សកម្មភាព​របស់​ប្រូតេអ៊ីន​រលាក​។

៣.​ខ្ទឹមស​អាចជួយ​បញ្ចុះ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​
​សក្តានុពល​មួយ​ផ្សេងទៀត​នៃ​ខ្ទឹមស​សម្រាប់​បេះដូង​គឺ ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​។ ដោយ​របៀប​ណា​? ខ្ទឹមស អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ការផលិត​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ដោយ​ថ្លើម ។​

៤.​ខ្ទឹមស​អាច​គាំទ្រ​មុខងារ​ភាពស៊ាំ​
​ដោយមាន​ការចាប់អារម្មណ៍​រួម​សម្រាប់​ការរៀន​អំពី​ការថែរក្សា​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​របស់​យើង​ក្នុងកំឡុងពេល​ជំងឺ​រាតត្បាត​កូ​វីដ​១៩ នេះ​ជា​ហេតុផល​មួយ​ក្នុង​ការបន្ថែម​ខ្ទឹមស ទៅក្នុង​អាហារ​ពេល​ល្ងាច​របស់​អ្នក​។ ខណៈពេលដែល​មិនមាន​ភ័ស្តុតាង​គ្រប់គ្រាន់​ក្នុងការ​លើកឡើងថា​ខ្ទឹមស​នឹង​ការពារ ឬ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ផ្តាសាយ​ទូទៅ វា​អាច​ដើរតួ​ក្នុង​យន្តការ​ការពារ​រាងកាយ​របស់​អ្នក​តាម​មធ្យោបាយ​មួយចំនួន​។

៥.​ខ្ទឹមស​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​កកឈាម​
​ខ្ទឹមស​មួយ​បន្ថែមទៀត​សម្រាប់​សុខភាព​បេះដូង​របស់​អ្នក​៖​សមាសធាតុ​នៅក្នុង​ខ្ទឹមស (​និង​ខ្ទឹមបារាំង​) ត្រូវបាន​បង្ហាញថា​កាត់បន្ថយ “​ភាពស្អិតល្មួត​” នៃ​ផ្លា​កែ​តរបស់​យើង និង​មាន​លក្ខណៈ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​កក​។

៦.​ខ្ទឹម​ផ្តល់នូវ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​
​សារធាតុចិញ្ចឹម និង​សមាសធាតុ​រុក្ខជាតិ​របស់​ខ្ទឹមស​ផ្តល់ឱ្យ​វា​នូវ “​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​ខ្លាំង​” ។ មិន​ត្រឹមតែ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សរសៃឈាម និង​បន្ថយ​ការ​រលាក​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​អាចជួយ​បំផ្លាញ​រ៉ាឌីកាល់​សេរី ដែល​អាច​នាំឱ្យមាន​ជំងឺ​ដូចជា​មហារីក​ផងដែរ​៕​