Join with Health.com.kh on Telegram

សម​គឺជា​របស់​ដែល​មនុស្ស​ភាគច្រើន​យក​មក​បរិភោគ​អាហារ ប៉ុន្តែ​តើ​អ្នកដឹង​ទេ​ថា​ក្រៅពី​អាចយ​កមក​បរិភោគ​អាហារ តើ​វា​អាចយ​កមក​ធ្វើ​អ្វី​ទៀត​បាន? ខាងក្រោម​នេះ​យើងខ្ញុំ​នឹង​ប្រាប់​អ្នក​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​សម​ចំនួន​៤ នោះ​អ្នក​អាចយ​កមក​អនុវត្ត​តាម​។ តើ​មាន​អ្វី​ខ្លះទៅ?

វ៉ៃ​ពងមាន់
អ្នក​អាច​យក​សម​មក​វ៉ៃ​ពងមាន់​បាន នោះ​វា​នឹង​លឿន​ជាង​យក​ស្លាបព្រា ឬ​ចង្កឹះ ដោយសារ​តែ​នៅ​ចំ​កណ្តាល​សម​នីមួយ​ៗ​មាន​គម្លាត​ពី​គ្នា​។

ងាយ​សង្កត់​ឱ្យ​ម៉ត់
នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ចង់​កិន​អាហារ​ផ្សេង​ៗ​ឱ្យ​ម៉ត់ អ្នក​អាច​យក​សម​មក​កិន​បាន ដោយ​មិន​ចាំបាច់​ប្រើ​ម៉ាស៊ីន​កិន​ទេ វា​នឹង​ងាយស្រួល​ម៉ត់​ដូច​គ្នា ជា​ពិសេស​អ្នក​អាច​យក​វា​មក​កិន​បបរ​ឱ្យ​កូន​បរិភោគ​ក៏​បាន​ដែរ ដោយ​មិន​ចាំបាច់​ប្រើ​ស្លាបព្រា​នោះ​ទេ​។

ហែក​មាន់
នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ចង់​ហែក​សាច់​មាន់​ជា​សរសៃ​ៗ អ្នក​អាច​ប្រើ​សម​ពីរ​មក​ហែក​បាន ដោយ​មិន​ត្រូវ​ប្រើ​ដៃ​ឡើយ ព្រោះ​វា​គ្មាន​អនាម័យ​ឡើយ វា​នឹង​មាន​មេរោគ​ជា​ច្រើន​ចូល​ទៅ​ក្នុង​សាច់​មាន់​នោះ​តាម​រយៈ​ដៃ​របស់​អ្នក នោះ​អ្នក​នឹង​អាច​មាន​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​បាន​។

ចិត​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ជា​សរសៃ
នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ចង់ចិត​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ជា​សរសៃ អ្នក​អាច​យក​សម​មក​ចិតបាន ដោយ​មិន​ចាំបាច់​ប្រើ​កាំបិត​ដើម្បី​ចិត​នោះ​ទេ នោះ​វា​នឹង​មាន​លក្ខណៈ​ស្អាត ក្រោយ​ពេល​ដែល​អ្នក​ចិត​រួច​៕