ប្រសិនបើអ្នកធ្លាប់មើលងាយការព្រមានថាសាច់ក្រហម ឬកែច្នៃច្រើនពេកមិនល្អសម្រាប់បេះដូងទេ ខណៈពេលដែលត្រីខ្លាញ់ល្អ សម្រាប់អ្នកឥឡូវនេះ មានភ័ស្តុតាងជាក់ស្តែងមួយចំនួន ដើម្បីគាំទ្រដំបូន្មាននោះ។
អ្នកស្រាវជ្រាវបានប្រើរូបភាពបេះដូង ដើម្បីមើលពីរបៀប ដែលអាហារទាំងនេះជះឥទ្ធិពលដល់សុខភាពបេះដូងរបស់អ្នកស្ម័គ្រចិត្ត។ រូបភាពបានបង្ហាញថា អ្នកដែលបរិភោគសាច់ក្រហម និងកែច្នៃច្រើន មានមុខងារបេះដូងខ្សោយជាងមុន និងមានសរសៃឈាមអាក់ទែ។ អ្នកស្រាវជ្រាវក៏បានរកឃើញថា នៅពេលដែលអ្នកចូលរួមសិក្សា បានញ៉ាំត្រីច្រើន សរសៃឈាមរបស់ពួកគេកាន់តែវែង ហើយបេះដូងរបស់ពួកគេមានដំណើរការល្អប្រសើរ។
ការសិក្សាមួយទៀត ដោយបានពិនិត្យមើលទំនាក់ទំនងរវាងការញ៉ាំសាច់ និងបញ្ហាសុខភាពបេះដូងនាពេលអនាគត ដូច្នេះមានបញ្ហាដូចជាគាំងបេះដូង ឬស្លាប់ដោយសារជំងឺបេះដូង។
ការសិក្សានេះ បានរាប់បញ្ចូលមនុស្សជាង ១៩.៤០០នាក់ ពួកគេម្នាក់ៗបានរាយការណ៍ពីការទទួលទានអាហាររបស់ពួកគេដោយខ្លួនឯង។ រួមបញ្ចូលទាំងរូបភាពម៉ាញ៉េទិកនៃសរសៃឈាមបេះដូង ដែលវេជ្ជបណ្ឌិតប្រើដើម្បីវាយតម្លៃថា តើឈាមប៉ុន្មានត្រូវបានបូមតាមរយៈបំពង់ខ្យល់របស់បេះដូង។ អ្នកស្រាវជ្រាវក៏បានមើលទៅលើការបត់បែននៃសរសៃឈាម។ សរសៃឈាមអាក់ទែរមានសុខភាពល្អ។
វេជ្ជបណ្ឌិតបានមើលឃើញសក្តានុពលក្នុងការបកប្រែការស្រាវជ្រាវនេះ ទៅជាការការពារអាចប្រើ MRI បេះដូង ដើម្បីកំណត់ការផ្លាស់ប្តូរនៅក្នុងបេះដូងមុនពេលពួកគេបង្ហាញតាមរយៈរូបភាពផ្សេងទៀត។
ប្រហែលជា MRI បេះដូង អាចបង្ហាញយើងពីការផ្លាស់ប្តូរសូម្បីតែមុនពេលដែលការពិនិត្យមើលសង្វាក់និងសកម្មភាពបេះដូង បានបង្ហាញយើង។ ហើយប្រសិនបើយើងពិតជាអាចភ្ជាប់វាទៅនឹងការញ៉ាំចំណីអាហារប្រហែលជាយើងក៏អាចមានឥទ្ធិពលលើដំណើរការជំងឺ និងដោះស្រាយវាមុនពេលបច្ចុប្បន្ននេះ។
ព្យាយាមញ៉ាំអ្វីមួយមុនពេលវាត្រូវបានបង្ហាញទៅជាអ្វីដែលបានដំណើរការទាំងស្រុង ជាមួយនឹងគ្រឿងផ្សំជាច្រើន, សារធាតុគីមីច្រើន ប្រហែលជាថ្នាំអង់ទីប៊ីយោទិច, អ្វីៗដែលយើងមិនអាចបញ្ចេញនៅក្នុងបញ្ជីគ្រឿងផ្សំបាន។ វាប្រហែលជាមិនមែនជារឿងល្អបំផុតសម្រាប់អ្នកទេ ដូច្នេះគ្រាន់តែរក្សាវាឱ្យសាមញ្ញ រក្សាវាឱ្យគ្មានខ្លាញ់ បៃតង និងស្អាត៕