Join with Health.com.kh on Telegram

មនុស្ស​សព្វថ្ងៃនេះ​តែងតែ​មាន​ជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង​ច្រើនណាស់ ដូចនេះ​តើ​គួរ​ធ្វើ​ដូចម្តេច​ទើប​អាច​ការពារ​មិនឲ្យ​មាន​ជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង​ទាំងនេះ​បាន​នោះ​?​តើ​មាន​អាហារ​អ្វី​ដែល​អាច​ជំនួយ​ដល់​ខួរក្បាល​អ្នក​បាន​ក្រៅពី​ថ្នាំ​?​ខាងក្រោម​នេះ​យើងខ្ញុំ​នឹង​ប្រាប់​អ្នក​ពី​អាហា​រទាំង​៤​ប្រភេទ​ដែល​អាច​បង្កើន​ការចងចាំ​របស់​អ្នក​បាន​។​

  1. ​អ្នក​អាច​បរិភោគ​សណ្តែក ឬ​ផលិតផល​ដែល​ធ្វើ​ពី​សណ្តែក ព្រោះ​នៅក្នុង​សណ្តែក​មាន​ប្រូតេអ៊ីន និង​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ដែល​អាច​ធ្វើឲ្យ​ខួរក្បាល​អ្នក​មាន​ការចងចាំ​ល្អ ហើយ​មិន​ឆាប់​ភ្លេច​ឡើយ​ក្រោយពេល​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​ច្រើន​។​
  2. ​អ្នក​ក៏​អាច​ផឹក​ទឹកដោះគោ​ច្រើន​បាន​ដែរ​ព្រោះ​វា​មាន​ប្រូតេអ៊ីន និង​កាលស្យូម​ដែល​អាច​ធ្វើឲ្យ​ខួរក្បាល​អ្នក​ដំណើរការល្អ ដូចនេះ​អ្នកនឹង​ងាយ​ចង​ចាំ​បាន​គ្រប់​រឿង​។​
  3. ត្រី​ដែល​ស្រស់​ក៏​អ្នក​ត្រូវ​តែ​បរិភោគ​ឲ្យបាន​ច្រើនដែរ ព្រោះ​វា​មិន​ត្រឹមតែ​អាច​ធ្វើឲ្យ​អ្នក​មាន​សុខភាព​ល្អ ថែម​ទាំង​អាច​ធ្វើឲ្យ​ខួរក្បាល​អ្នក​មាន​ការចងចាំ​ល្អ​ទៀត​ផង​បើ​អ្នកអាច​ព្យាយាម​បរិភោគ​វា​រាល់ថ្ងៃ ហើយ​វា​ក៏​មិន​ងាយ​ធ្វើឲ្យ​អ្នក​ធាត់​ដែរ​។​
  4. ​ត្រចៀកកណ្តុរ​ក៏​អ្នក​ត្រូវ​តែ​បរិភោគ​ឲ្យបាន​ច្រើនដែរ ព្រោះ​នៅក្នុង​ត្រចៀកកណ្តុរ​មាន​សារធាតុ​ជាច្រើន​ប្រភេទ រួម​ជាមួយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ដែល​អាច​ការពារ​ខួរក្បាល​អ្នក​បាន​ល្អ ជួយ​ខួរក្បាល​អ្នក​ឲ្យ​ដំណើរការ​ល្អ ដូចនេះ​អ្នកនឹង​មិនមាន​ជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង​ច្រើន​នោះ​ទេ​៕