ផ្សិត មានជាតិសូដ្យូមជាតិខ្លាញ់កូឡេស្តេរ៉ូលនិងកាឡូរីទាបហើយត្រូវបានគេហៅថាជា “អាហារមុខងារ”។ក្រៅពីការផ្តល់នូវអាហារូបត្ថម្ភ ផ្សិត អាចជួយទប់ស្កាត់ជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដោយសារតែវាមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនិងជាអាហារសរសៃ ដែលមានប្រយោជន៍ដូចជាChitinនិងBeta-glucan។ផ្សិត សម្បូរទៅដោយវីតាមីន B និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលមិនសូវមាននៅក្នុងរបបអាហារទូទៅ ដូចជាសារជាតិSelenium ប៉ូតាស្យូមទង់ដែងជាតិដែកនិងផូស្វ័រ។
ផ្សិតក៏មានផ្ទុកនូវCholineដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមមួយដ៏សំខាន់ដែលគេបានរកឃើញថា វាជួយដល់ការគេង ជួយដល់ចលនាសាច់ដុំការសិក្សា និងការចងចាំហើយវាក៏ជួយក្នុងការថែរក្សារចនាសម្ព័ន្ធនៃភ្នាសកោសិកាកោសិកាសរសៃប្រសាទ ជួយដល់ការស្រូបយកជាតិខ្លាញ់អោយបានត្រឹមត្រូវនិងកាត់បន្ថយការរលាករ៉ាំរ៉ៃ។ផ្សិតពណ៌សឆៅមួយចំណិតមានផ្ទុក១៥កាឡូរីជាតិខ្លាញ់០ ក្រាមជាតិប្រូតេអ៊ីន២,២ក្រាមនិងកាបូអ៊ីដ្រាត២,៣ក្រាម(រួមបញ្ចូលទាំង ០,៧ ក្រាមនៃជាតិសរសៃនិង ១,៤ក្រាមនៃជាតិស្ករ)៕