Join with Health.com.kh on Telegram

​ផ្សិតព្រៃ ត្រូវបាន​គេ​យកមក​ធ្វើ​ជា​ផ្នែក​មួយ​នៃ​របប​អាហារ​របស់​មនុស្ស ព្រោះ​សម្រាប់​តំបន់​ខ្លះ ផ្សិតព្រៃ​មិនមែន​សុទ្ធ​តែ​បង្ក​ឱ្យមាន​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​អ្នក​ទាំងអស់​នោះទេ ប្រសិនបើ​អ្នក​ចេះ​បែងចែក​វា​។​ការបរិភោគ​ផ្សិតព្រៃ​ដែល​មាន​ជាតិពុល អាច​បង្ក​ឱ្យ​មាន​ជំងឺ​ធ្ងន់ធ្ងរ​និង​ពេលខ្លះ អាច​ឈាន​ដល់​សេចក្ដីស្លាប់​ផងដែរ​។​ការ​សិក្សា​ក៏​បាន​បង្ហាញ​ដែរ​ថា​ផ្សិតព្រៃ​ខ្លះ​មាន​ផ្ទុក​កម្រិត​លោហៈ​ខ្ពស់ និង​សារធាតុ​គីមី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដទៃទៀត​។

​ក្នុង​គោលបំណង​ដើម្បី​ជៀសវាង​គ្រោះថ្នាក់​ទាំងនេះ អ្នក​ត្រូវ​ជ្រើសរើស​ផ្សិត​ណា​ដែល​ដាំ​ត្រឹមត្រូវ ទើប​ជា​ការល្អ​បំផុត ឬ​ផ្សិត​ដែល​ត្រូវបាន​ដាំ​ដុះ​នៅ​ក្រោម​លក្ខខណ្ឌ​សមរម្យ​។​វា​គឺជា​របប​អាហារ​ដែល​សំខាន់​បំផុត​ក្នុង​ការបង្ការ​ជំងឺ​និង​ជួយ​អ្នក​អោយ​សម្រេចបាន​នូវ​សុខភាព​ល្អ​។​វា​គឺជា​ការ​ប្រសើរ​ក្នុង​ការបរិភោគ​របប​អាហារ​ដែល​មាន​គ្រប់​ជីវជាតិ ជាង​ការ​ផ្តោតអារម្មណ៍​លើ​អាហា​រណា​តែមួយ​មុខ​។ នេះ គឺជា​គន្លឹះ​ដ៏​សំខាន់​ដើម្បី​ទទួលបាន​នូវ​សុខភាព​ល្អ​៕