​ក្រៅ​ពី​ជាតិ​ស្ករ ទឹកឃ្មុំ មាន​ផ្ទុក​នូវ​សមាសភាព​មួយចំនួន​ផ្សេងទៀត អាស្រ័យ​លើ​បរិស្ថាន​ដែល​ឃ្មុំ​ប្រមូល​ផល​មក​នោះ ដែល​មាន​ដូចជា ៖

  • ​ទឹកឃ្មុំ​ជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ ដែល​អាច​សម្លាប់​បាក់តេរី​និង​បង្កើន​ល្បឿន​នៃ​ការ​ជា​សះ​របួស​។​
  • ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅក្នុង​ទឹកឃ្មុំ ៖ ទឹកឃ្មុំ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជាច្រើន​ប្រភេទ ដែល​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​សុខភាព​។​និយាយ​ជា​រួម សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីត​កម្ម​ក្នុង​របប​អាហារ​ត្រូវ​បាន​ភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​ការជួយ​អោយ​សុខ​ភាព​ប្រសើរ​ឡើង​និង​ការថយចុះ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​៕