សូដ្យូម ដែលជារឿយៗត្រូវបានគេហៅថាអំបិល – ត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងស្ទើរតែគ្រប់អាហារ ដែលអ្នកញ៉ាំ និងផឹក។
សម្រាប់ពេលខ្លះ សូដ្យូមត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងជំងឺលើសឈាម ដែលបណ្តាលឱ្យខូចខាតដល់សរសៃឈាម និងសរសៃឈាមក្រហមរបស់អ្នក នៅពេលដែលមានការកើនឡើងខ្ពស់ ហើយអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង ដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ខ្សោយបេះដូង និងតំរងនោម។
ដូច្នេះហើយ ទើបអាជ្ញាធរសុខាភិបាលមួយចំនួនបានបង្កើតគោលការណ៍ណែនាំសម្រាប់ការកំណត់ការទទួលទានជាតិសូដ្យូម។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការណែនាំទាំងនេះ មានភាពចម្រូងចម្រាស ព្រោះមិនមែនគ្រប់គ្នាសុទ្ធតែអាចទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីរបបអាហារ ដែលមានជាតិសូដ្យូមថយចុះនោះទេ។
ខាងក្រោមនេះ ជាសារៈសំខាន់នៃសូដ្យូម ហានិភ័យ សក្តានុពលនៃការលើស ឬការទទួលទាន និងបរិមាណសូដ្យូម ដែលអ្នកគួរទទួលទានក្នុងមួយថ្ងៃ ។
.ចាំបាច់សម្រាប់សុខភាព
សូដ្យូម គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់សម្រាប់សុខភាព។ វាដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងមុខងារសរសៃប្រសាទ និងសាច់ដុំ និងជួយឱ្យរាងកាយរបស់អ្នករក្សាតុល្យភាពជាតិទឹកធម្មតា។
.ផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងជំងឺលើសឈាម
សូដ្យូមបង្កើនសម្ពាធឈាម។ ផលប៉ះពាល់នេះកាន់តែខ្លាំងចំពោះប្រជាជនមួយចំនួន ដែលធ្វើឱ្យពួកគេទោរទន់ទៅរកការបរិភោគអំបិល ហើយងាយនឹងកើតជំងឺបេះដូងដែលទាក់ទងនឹងសម្ពាធឈាម។
.ការណែនាំអំពីរបបអាហារផ្លូវការ
ចូរប្រើសូដ្យូមចន្លោះ ១៥០០ មីលីក្រាម (១,៥ ក្រាម) និង ២.៣០០ មីលីក្រាម (២,៣ ក្រាម) ក្នុងមួយថ្ងៃ ដើម្បីសុខភាពបេះដូង។
.គ្រោះថ្នាក់នៃការខ្វះការប្រុងប្រយ័ត្ន
ទាំងអ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមខ្ពស់ និងធម្មតា ការទទួលទានសូដ្យូមតិចពេក ត្រូវបានបង្ហាញថា ធ្វើឱ្យសុខភាពកាន់តែអាក្រក់ជាងការញ៉ាំច្រើនពេក។
.តើអ្នកគួរដាក់កម្រិតលើការបរិភោគរបស់អ្នកទេ?
ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានជាតិសូដ្យូមច្រើនជាង ៧ក្រាម ក្នុងមួយថ្ងៃ និងមានជំងឺលើសឈាមវាជាគំនិតល្អក្នុងការកំណត់ការទទួលទានជាតិសូដ្យូមរបស់អ្នក។ ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកមានសុខភាពល្អបរិមាណអំបិលដែលអ្នកកំពុងប្រើប្រាស់សព្វថ្ងៃនេះប្រហែលជាមានសុវត្ថិភាពហើយ៕