Join with Health.com.kh on Telegram

​អាហារ​កំប៉ុង​មិន​ផ្តល់​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​ច្រើន​នោះ​ទេ​។​អាហារ​កំប៉ុង អាច​នាំ​ភាពងាយស្រួល​ដល់​អ្នក​ក្នុងការ​ចម្អិន និង​បរិភោគ ហើយ​បើ​ទោះបីជា​អ្នក​មិន​បាន​ទទួលទាន​ផលិតផល​ស្រស់ៗ ឬ​ផ្លែឈើ​ស្រស់​ក៏ដោយ ក៏​អាហារ​កំប៉ុង​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ច្រើន​ដូច​គ្នា​។​ហើយ​អ្នក​ក៏​អាច​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​មាន​តាម​រដូវ ឬ​តំបន់​តាម​តម្រូវការ​។​  

តើ​គួរ​ធ្វើ​ដូចម្តេច ទើប​អាច​បង្កើន​តំលៃ​នៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ចំពោះ​អាហារ​កំប៉ុង​នេះ​? ​ចំពោះ​បញ្ហា​នេះ អ្នក​អាច​ធ្វើអោយ​អាហារ​កំប៉ុង កាន់តែ​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព ដោយ​គ្រាន់តែ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ដែល​គ្មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់ ឬ​មាន​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​មតិច​។​ឧទាហរណ៍ ៖ អ្នក​អាច​លាង​អាហារ​នោះ​មុន​ពេល​ចម្អិន ឬ​បរិភោគ ដើម្បី​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ប្រៃ​។​ចំពោះ​ផ្លែឈើ​កំប៉ុង ឬ​ទឹក​ផ្លែឈើ​វិញ គឺ​អ្នក​មិន​គួរ​ដាក់​ស្ករ​បន្ថែម​នោះទេ​។​ជាពិសេស អ្នក​ក៏​គួរតែ​ជ្រើសរើស​ម្ហូបអាហារ​ណា​ដែល​ល្អ និង​មិន​ហួស​កាលបរិច្ឆេទ​ផុតកំណត់​៕