Join with Health.com.kh on Telegram

​ភ័ស្តុតាង​បង្ហាញថា​អ្នក​ដែល​ធ្វើតាម​របប​អាហារ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​បន្ថែម​គឺ​ងាយ​នឹង​វិ​វត្ត​ទៅជា​ជំងឺ​ធាត់​។ ស្ករ អាច​រំខាន​ដល់​អ័រម៉ូន​ក្នុង​រាងកាយ​របស់​អ្នក ដែល​គ្រប់គ្រង​ភាព​ឃ្លាន និង​ការ​ឃ្លាន ដែលនាំឱ្យ​មានការ​កើនឡើង​នៃ​ការ​ញ៉ាំ កាឡូរី និង​ឡើង​ទម្ងន់​។​

​ការទទួល​ទាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើនពេក ក៏​អាច​បង្ក​អន្តរាយ​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ​របស់​អ្នក​ដែល​អាច​បណ្តាលឱ្យ​មានកា​រ​កើនឡើង​នៃ​អាំង​ស៊ុយ​លីន និង​ផ្ទុក​ជាតិ​ខ្លាញ់​។

​ការទទួល​ទាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​សុខភាព​មាត់​មិនល្អ និង​ជំងឺ​មួយចំនួន ដែល​អាច​បណ្តាល​ឱ្យស្លាប់​រួមមាន ជំងឺ​បេះដូង ទឹកនោមផ្អែម និង​ជំងឺមហារីក​។​

​បន្ថែម​លើ​នេះ​ទៀត​ស្ករ​គឺ​ធ្វើឱ្យ​អ្នកញៀន ដែល​បណ្តាលឱ្យមាន​បញ្ហា​សុខភាព​។ វា​បណ្តាលឱ្យ​សារធាតុ​ដូ​ប៉ា​មីន​ត្រូវបាន​បញ្ចេញ​នៅក្នុង​មជ្ឈមណ្ឌល​ផ្តល់​រង្វាន់​នៃ​ខួរក្បាល ដែលជា​ការឆ្លើយតប​ដូ​ច​គ្នា​ដែល​បានធ្វើឱ្យ​សកម្ម ដោយ​ថ្នាំញៀន​។ នេះ​នាំឱ្យ​មានការ​ឃ្លាន និង​អាច​ជំរុញឱ្យមាន​ជាពិសេស​មនុស្ស​ដែល​តានតឹង​៕​