ភ័ស្តុតាងបង្ហាញថាអ្នកដែលធ្វើតាមរបបអាហារដែលមានជាតិស្ករបន្ថែមគឺងាយនឹងវិវត្តទៅជាជំងឺធាត់។ ស្ករ អាចរំខានដល់អ័រម៉ូនក្នុងរាងកាយរបស់អ្នក ដែលគ្រប់គ្រងភាពឃ្លាន និងការឃ្លាន ដែលនាំឱ្យមានការកើនឡើងនៃការញ៉ាំ កាឡូរី និងឡើងទម្ងន់។
ការទទួលទានជាតិស្ករច្រើនពេក ក៏អាចបង្កអន្តរាយដល់ការរំលាយអាហាររបស់អ្នកដែលអាចបណ្តាលឱ្យមានការកើនឡើងនៃអាំងស៊ុយលីន និងផ្ទុកជាតិខ្លាញ់។
ការទទួលទានជាតិស្ករខ្ពស់ ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងសុខភាពមាត់មិនល្អ និងជំងឺមួយចំនួន ដែលអាចបណ្តាលឱ្យស្លាប់រួមមាន ជំងឺបេះដូង ទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺមហារីក។
បន្ថែមលើនេះទៀតស្ករគឺធ្វើឱ្យអ្នកញៀន ដែលបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាសុខភាព។ វាបណ្តាលឱ្យសារធាតុដូប៉ាមីនត្រូវបានបញ្ចេញនៅក្នុងមជ្ឈមណ្ឌលផ្តល់រង្វាន់នៃខួរក្បាល ដែលជាការឆ្លើយតបដូចគ្នាដែលបានធ្វើឱ្យសកម្ម ដោយថ្នាំញៀន។ នេះនាំឱ្យមានការឃ្លាន និងអាចជំរុញឱ្យមានជាពិសេសមនុស្សដែលតានតឹង៕