​កាហ្វេ គឺជា​ភេសជ្ជៈ​ដ៏​ពេញនិយម​បំផុត​មួយ​នៅលើ​ពិភពលោក​។ អ្នកជំនាញ​សុខភាព​ជាច្រើន ជឿថា វា​ក៏​ជា​ផ្នែក​មួយ​នៃ​សុខ​ភាពល្អ​បំផុត​ផងដែរ​។​

​សម្រាប់​មនុស្ស​មួយចំនួន វា​គឺជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​ធំ​បំផុត​នៅក្នុង​របប​អាហារ​ដែលមាន​ច្រើនជាង​ផ្លែឈើ និង​បន្លែ​រួមផ្សំ​។​

​ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​គន្លឹះ​មួយចំនួន ដើម្បី​បង្វែរ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ឱ្យមាន​សុខ​ភាពល្អ​វិសេស​សម្រាប់​អ្នក​។

១.​មិន​ទទួលទាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​បន្ទាប់ពី​ម៉ោង​២​រសៀល​
​ផឹក​កាហ្វេ​យឺត​ពេល​ថ្ងៃ អាចធ្វើឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​គុណភាព​ដំណេក​របស់​អ្នក​។ ជៀសវាង​កាហ្វេ​បន្ទាប់ពី​ម៉ោង ២-៣ រសៀល គឺជា​គំនិត​ដ៏​ល្អ​បំផុត​។​

២.​កុំ​បន្ថែម​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ជាមួយ​ស្ករ​
​ជៀសវាង​ការបន្ថែម​ស្ករ​ទៅក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​បង្វែរ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ឱ្យទៅជា​ការព្យាបាល​ដោយ​ជាតិ​ស្ករ អ្នក​អាច​បំបាត់​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ទូទៅ​របស់​វា​។​

៣.​ជ្រើសរើស​ម៉ាក​ដែលមាន​គុណភាព​ខ្ពស់​
​ប្រសិនបើ​អ្នកព្រួយបារម្ភ​អំពី​ការ​ចម្លងរោគ​ពី​ថ្នាំ​សំលាប់​សត្វល្អិត​នៅក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក សូម​ជ្រើសរើស​ម៉ាក​សរីរាង្គ​ដែលមាន​គុណភាព​។

៤.​ជៀសវាង​ការផឹក​ច្រើនពេក​
​ការផឹក​កាហ្វេ​ច្រើនពេក​អាច​បង្ក​ផលប៉ះពាល់​មិនល្អ​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ នេះ​អាស្រ័យ​លើ​បរិមាណ​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន ដែល​បាន​ទទួលទាន និង​ការអត់ធ្មត់​បុគ្គល​។​

៥.​បន្ថែម​ឈើអែម​ខ្លះទៅ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​
​ធ្វើឱ្យ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ហឹរ ជាមួយនឹង​ឈើអែម​។ វា​មិន​ត្រឹម​តែមាន​រសជាតិ​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ វា​ថែមទាំង​អាចជួយ​សុខភាព​អ្នក​ផងដែរ​។

៦.​ជៀសវាង​ក្រែ​ម​ខ្លាញ់​ទាប និង​សិប្បនិម្មិត​
​ក្រែ​ម​ដែល​មិនមែនជា​ទឹកដោះគោ ត្រូវបាន​ដំណើរការ​ខ្ពស់ ហើយ​អាចមាន​គ្រឿងផ្សំ​ដែល​គួរឱ្យ​សង្ស័យ​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ចូលចិត្ត​រំលាយ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ជាមួយ​ក្រែ​ម សូម​ពិចារណា​ជ្រើសរើស​ទឹកដោះគោ ឬ​ក្រែ​ម​ទាំងមូល​។​

៧.​បន្ថែ​មកា​កាវ​មួយចំនួន​ទៅក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​
​អ្នក​អាច​បញ្ចូល​គ្នា​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​កាហ្វេ និង​សូកូឡា​ខ្មៅ ដោយ​បន្ថែម​ម្សៅ​កា​កាវ​ទៅក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​។​

៨.​ញ៉ាំ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ដោយ​ប្រើ​តម្រង​ក្រដាស​
​កាហ្វេ​មាន​ផ្ទុក cafestol ដែលជា​សមាសធាតុ​មួយ​ដែល​អាច​បង្កើន​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ឈាម​។ អ្នក​អាច​បន្ថយ​បរិមាណ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​នៅក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ដោយ​ប្រើ​តម្រង​ក្រដាស​៕