កាហ្វេ គឺជាភេសជ្ជៈដ៏ពេញនិយមបំផុតមួយនៅលើពិភពលោក។ អ្នកជំនាញសុខភាពជាច្រើន ជឿថា វាក៏ជាផ្នែកមួយនៃសុខភាពល្អបំផុតផងដែរ។
សម្រាប់មនុស្សមួយចំនួន វាគឺជាប្រភពនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ធំបំផុតនៅក្នុងរបបអាហារដែលមានច្រើនជាងផ្លែឈើ និងបន្លែរួមផ្សំ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាគន្លឹះមួយចំនួន ដើម្បីបង្វែរកាហ្វេរបស់អ្នកឱ្យមានសុខភាពល្អវិសេសសម្រាប់អ្នក។
១.មិនទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនបន្ទាប់ពីម៉ោង២រសៀល
ផឹកកាហ្វេយឺតពេលថ្ងៃ អាចធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់គុណភាពដំណេករបស់អ្នក។ ជៀសវាងកាហ្វេបន្ទាប់ពីម៉ោង ២-៣ រសៀល គឺជាគំនិតដ៏ល្អបំផុត។
២.កុំបន្ថែមកាហ្វេរបស់អ្នកជាមួយស្ករ
ជៀសវាងការបន្ថែមស្ករទៅក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នក។ ប្រសិនបើអ្នកបង្វែរកាហ្វេរបស់អ្នកឱ្យទៅជាការព្យាបាលដោយជាតិស្ករ អ្នកអាចបំបាត់នូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទូទៅរបស់វា។
៣.ជ្រើសរើសម៉ាកដែលមានគុណភាពខ្ពស់
ប្រសិនបើអ្នកព្រួយបារម្ភអំពីការចម្លងរោគពីថ្នាំសំលាប់សត្វល្អិតនៅក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នក សូមជ្រើសរើសម៉ាកសរីរាង្គដែលមានគុណភាព។
៤.ជៀសវាងការផឹកច្រើនពេក
ការផឹកកាហ្វេច្រើនពេកអាចបង្កផលប៉ះពាល់មិនល្អ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះអាស្រ័យលើបរិមាណជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដែលបានទទួលទាន និងការអត់ធ្មត់បុគ្គល។
៥.បន្ថែមឈើអែមខ្លះទៅកាហ្វេរបស់អ្នក
ធ្វើឱ្យកាហ្វេរបស់អ្នកហឹរ ជាមួយនឹងឈើអែម។ វាមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ វាថែមទាំងអាចជួយសុខភាពអ្នកផងដែរ។
៦.ជៀសវាងក្រែមខ្លាញ់ទាប និងសិប្បនិម្មិត
ក្រែមដែលមិនមែនជាទឹកដោះគោ ត្រូវបានដំណើរការខ្ពស់ ហើយអាចមានគ្រឿងផ្សំដែលគួរឱ្យសង្ស័យ។ ប្រសិនបើអ្នកចូលចិត្តរំលាយកាហ្វេរបស់អ្នកជាមួយក្រែម សូមពិចារណាជ្រើសរើសទឹកដោះគោ ឬក្រែមទាំងមូល។
៧.បន្ថែមកាកាវមួយចំនួនទៅក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នក
អ្នកអាចបញ្ចូលគ្នានូវអត្ថប្រយោជន៍នៃកាហ្វេ និងសូកូឡាខ្មៅ ដោយបន្ថែមម្សៅកាកាវទៅក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នក។
៨.ញ៉ាំកាហ្វេរបស់អ្នកដោយប្រើតម្រងក្រដាស
កាហ្វេមានផ្ទុក cafestol ដែលជាសមាសធាតុមួយដែលអាចបង្កើនកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម។ អ្នកអាចបន្ថយបរិមាណកាហ្វេអ៊ីននៅក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នកដោយប្រើតម្រងក្រដាស៕