Join with Health.com.kh on Telegram

​អាហារ​ហឹរ​ដូចជា ឈើអែម​, រមៀត​, ខ្ទឹម​, ខ្ញី និង​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ ក៏ដូចជា ម្ទេស ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។​

​នេះ​គឺជា​ហេតុផល​ដ៏​គួរឱ្យ​ទាក់ទាញ​អារម្មណ៍ ៥ ដើម្បី​ពិចារណា​ឡើងវិញ​នូវ​ការបន្ថែម​អាហារ​ហឹរ​បន្តិចបន្តួច​ដល់​អ្ន​ក​។

.​អាហារ​ហឹរ​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​យូរអង្វែង​
​យោងតាម​ការសិក្សា​ដ៏​ធំ​មួយ​បាន​រកឃើញថា​ការបរិភោគ​អាហារ​ហឹរ ៦ ទៅ ៧ ថ្ងៃ​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ សូម្បីតែ​មួយដង​ក្នុង​មួយថ្ងៃ កាត់បន្ថយ​អត្រា​មរណភាព ១៤ ភាគរយ​។​

.​អាហារ​ហឹរ​បង្កើនល្បឿន​រំលាយ​អាហារ​របស់​អ្នក​
​អាហារ​ហឹរ​មួយចំនួន ដែលមាន​ជាតិ​ហឹរ ដូចជា​ជីវ៉ា​ន៉​ស៊ុយ ឈើអែម រមៀត ម្រេច និង​ម្ទេស​អាច​បង្កើន​អត្រា​នៃ​ការរំលាយ​អាហារ​របស់​អ្នក និង​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ​របស់​អ្នក​។ ការសិក្សា​មួយ​ក៏បាន​រកឃើញថា​រមៀត​ទប់ស្កាត់​ការលូតលាស់​ជាលិកា​ខ្លាញ់​នៅក្នុង​សត្វ​កណ្តុរ​។​

.​ជាតិ​ហឹរ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​
​សារធាតុ Curcumin ដែលជា​សមាសធាតុ​ផ្សំ​នៅក្នុង​រមៀត​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក​នៅក្នុង​ប្រភព​រាងកាយ​។ នៅក្នុង​ថ្នាំ Ayurvedic លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​នៃ ខ្ញី និង​ខ្ទឹម ត្រូវបាន​គេ​ប្រើ​អស់​ជាច្រើន​សតវត្សរ៍ ដើម្បី​ព្យាបាល​លក្ខខណ្ឌ​មួយចំនួន​ដូចជា​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់ ជំងឺ​អូ​តូ​អ៊ុយ​មីន និង​សូម្បីតែ​ឈឺក្បាល និង​ចង្អោរ​។

.​ជាតិ​ហឹរ​អាចជួយ​ប្រឆាំងនឹង​កោសិកា​មហារីក​
Capsaicin ដែលជា​សមាសធាតុ​សក​ម្ម​នៃ​ម្ទេស​ត្រូវបាន​បង្ហាញថា យឺត​និង​បំផ្លាញ​កោសិកា​មហារីក​។ រកឃើញថា capsaicin រារាំង​ការលូតលាស់​កោសិកា​មហារីក​ក្រពេញ​ប្រូ​ស្តា​ត នៅក្នុង​សត្វ​កណ្តុរ​។

.​អាហារ​ហឹរ​ជួយ​សំលាប់​បាក់តេរី​
​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ និង​រមៀត ត្រូវបាន​បង្ហាញថា​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង​អង់​ទី​អុកស៊ីដ​ង់ ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​។ នេះ​មានន័យថា​ពួកគេ​អាច​ត្រូវបាន​ប្រើ​ប្រឆាំងនឹង​បាក់តេរី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​នៅក្នុង​ខ្លួន​៕