អាហារហឹរដូចជា ឈើអែម, រមៀត, ខ្ទឹម, ខ្ញី និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ ក៏ដូចជា ម្ទេស ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។
នេះគឺជាហេតុផលដ៏គួរឱ្យទាក់ទាញអារម្មណ៍ ៥ ដើម្បីពិចារណាឡើងវិញនូវការបន្ថែមអាហារហឹរបន្តិចបន្តួចដល់អ្នក។
.អាហារហឹរមានអត្ថប្រយោជន៍យូរអង្វែង
យោងតាមការសិក្សាដ៏ធំមួយបានរកឃើញថាការបរិភោគអាហារហឹរ ៦ ទៅ ៧ ថ្ងៃក្នុងមួយសប្តាហ៍ សូម្បីតែមួយដងក្នុងមួយថ្ងៃ កាត់បន្ថយអត្រាមរណភាព ១៤ ភាគរយ។
.អាហារហឹរបង្កើនល្បឿនរំលាយអាហាររបស់អ្នក
អាហារហឹរមួយចំនួន ដែលមានជាតិហឹរ ដូចជាជីវ៉ាន៉ស៊ុយ ឈើអែម រមៀត ម្រេច និងម្ទេសអាចបង្កើនអត្រានៃការរំលាយអាហាររបស់អ្នក និងបន្ថយចំណង់អាហាររបស់អ្នក។ ការសិក្សាមួយក៏បានរកឃើញថារមៀតទប់ស្កាត់ការលូតលាស់ជាលិកាខ្លាញ់នៅក្នុងសត្វកណ្តុរ។
.ជាតិហឹរប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការរលាក
សារធាតុ Curcumin ដែលជាសមាសធាតុផ្សំនៅក្នុងរមៀតអាចកាត់បន្ថយការរលាកនៅក្នុងប្រភពរាងកាយ។ នៅក្នុងថ្នាំ Ayurvedic លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាកនៃ ខ្ញី និងខ្ទឹម ត្រូវបានគេប្រើអស់ជាច្រើនសតវត្សរ៍ ដើម្បីព្យាបាលលក្ខខណ្ឌមួយចំនួនដូចជាជំងឺរលាកសន្លាក់ ជំងឺអូតូអ៊ុយមីន និងសូម្បីតែឈឺក្បាល និងចង្អោរ។
.ជាតិហឹរអាចជួយប្រឆាំងនឹងកោសិកាមហារីក
Capsaicin ដែលជាសមាសធាតុសកម្មនៃម្ទេសត្រូវបានបង្ហាញថា យឺតនិងបំផ្លាញកោសិកាមហារីក។ រកឃើញថា capsaicin រារាំងការលូតលាស់កោសិកាមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត នៅក្នុងសត្វកណ្តុរ។
.អាហារហឹរជួយសំលាប់បាក់តេរី
ជីវ៉ាន់ស៊ុយ និងរមៀត ត្រូវបានបង្ហាញថាមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងអង់ទីអុកស៊ីដង់ ដ៏មានឥទ្ធិពល។ នេះមានន័យថាពួកគេអាចត្រូវបានប្រើប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់នៅក្នុងខ្លួន៕