ពួកវាអាចត្រូវបានចម្អិនតាមរបៀបផ្សេងៗគ្នាជាច្រើនហើយងាយស្រួលផ្សំជាមួយអាហារ ដែលមានសុខភាពល្អផ្សេងទៀតដូចជាបន្លែជាដើម។
ការចម្អិនវាក៏បំផ្លាញបាក់តេរីគ្រោះថ្នាក់ណាមួយ ដែលធ្វើឱ្យពួកគេមានសុវត្ថិភាពក្នុងការបរិភោគ។
ការចម្អិនស៊ុតនៅកំដៅខ្ពស់ អាចកាត់បន្ថយមាតិកាវីតាមីននិងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយពួកគេនៅតែមានសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់។ ទាំងនេះ ជាគន្លឹះ ៥ យ៉ាងក្នុងការចំអិនពងដែលមានសុខភាពល្អ៖
.ជ្រើសរើសវិធីចម្អិនកាឡូរីទាប
.ផ្សំពួកវាជាមួយបន្លែ
.ចៀនវានៅក្នុងប្រេងដែលមានស្ថេរភាពនៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់
.ជ្រើសរើសស៊ុតដែលមានជីវជាតិច្រើនបំផុតដែលអ្នកអាចទិញបាន
.កុំចម្អិនវាឆ្អិនខ្លាំងពេក៕