Join with Health.com.kh on Telegram

​ពួកវា​អាច​ត្រូវបាន​ចម្អិន​តាមរបៀប​ផ្សេងៗ​គ្នា​ជាច្រើន​ហើយ​ងាយស្រួល​ផ្សំ​ជាមួយ​អាហារ ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​ផ្សេងទៀត​ដូចជា​បន្លែ​ជាដើម​។​

​ការ​ចម្អិន​វា​ក៏​បំផ្លាញ​បាក់តេរី​គ្រោះថ្នាក់​ណាមួយ ដែល​ធ្វើឱ្យ​ពួកគេ​មាន​សុវត្ថិភាព​ក្នុងការ​បរិភោគ​។​

​ការ​ចម្អិន​ស៊ុត​នៅ​កំដៅ​ខ្ពស់ អាច​កាត់បន្ថយ​មាតិកា​វីតាមីន​និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។ ទោះយ៉ាងណា​ក៏ដោយ​ពួកគេ​នៅតែមាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ខ្ពស់​។ ទាំងនេះ ជា​គន្លឹះ ៥ យ៉ាង​ក្នុងការ​ចំអិន​ពង​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​៖

.​ជ្រើសរើស​វិធី​ចម្អិន​កាឡូរី​ទាប
.​ផ្សំ​ពួកវា​ជាមួយ​បន្លែ
.​ចៀន​វា​នៅក្នុង​ប្រេង​ដែលមាន​ស្ថេរភាព​នៅ​សីតុណ្ហភាព​ខ្ពស់
.​ជ្រើសរើស​ស៊ុត​ដែលមាន​ជីវជាតិ​ច្រើន​បំផុត​ដែល​អ្នក​អាច​ទិញ​បាន
.​កុំ​ចម្អិន​វា​ឆ្អិន​ខ្លាំងពេក​៕​