ប្រសិនបើស្ត្រីមានទំនោរនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមពេលមានគភ៌ នាងមានហានិភ័យខ្ពស់ក្នុងការវិវត្តទៅជាជំងឺទឹកនោមផ្អែមនៅពេលក្រោយ។ យ៉ាងណាមិញ ការបំបៅកូនដោយទឹកដោះ អាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យបាន។
ការសិក្សាមួយ បានរកឃើញថា ស្ត្រីដែលបំបៅកូនបានយូរ នឹងមានហានិភ័យទាបក្នុងការវិវត្តទៅជាជំងឺទឹកនោមផ្អែមនៅពេលក្រោយ។ ការស្រាវជ្រាវបានមើលទៅលើស្ត្រីជាង ៤.០០០ នាក់ដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ក្នុងចំណោមស្ត្រីទាំងនោះ, អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមជាង ៨០០ នាក់បានវិវត្តទៅជាជំងឺទឹកនោមផ្អែមក្នុងរយៈពេល ២៥ ឆ្នាំខាងមុខ។ អ្នកដែលបំបៅកូនដោយទឹកដោះរយៈពេល ៦ ទៅ ១២ ខែ មានអត្រា ៩% ហាក់ដូចជាមិនសូវវិវត្តទៅជាជំងឺទឹកនោមផ្អែមបើធៀបនឹងស្ត្រីដែលមិនបានបំបៅកូនដោយទឹកដោះ។ ស្ត្រីដែលបំបៅកូនដោយទឹកដោះពីមួយឆ្នាំទៅ ២ ឆ្នាំមានអត្រាថយចុះ ១៥% នៃការវិវត្តទៅជាជំងឺទឹកនោមផ្អែមបើធៀបនឹងស្ត្រីដែលមិនបានបំបៅកូនដោយទឹកដោះ។ ហើយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមគឺទាបជាង ២៧% ចំពោះស្ត្រីដែលបំបៅកូនដោយទឹកដោះលើសពី ២ ឆ្នាំ។ នេះផ្តល់នូវហេតុផលមួយទៀត ដែលគ្រូពេទ្យប្រហែលជាចង់លើកទឹកចិត្តស្ត្រី ដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមពេលមានគភ៌ ឱ្យបំបៅកូនដោយទឹកដោះនៅពេលណាអាចធ្វើបាន៕