​មធ្យោបាយ​ដែល​អ្នក​រៀបចំ​អាហារ អាច​នាំអោយ​មាន​ការ​ឆ្ពោះ​ទៅ​បរិមាណ​នៃ​ខ្លាញ់ និង​កាឡូរី​នៅ​ក្នុង​អាហារ​របស់​អ្នក​។​


Academy of Nutrition and Dietetics បាន​បង្ហាញ​ពី​វិធីសាស្ត្រ​ដូចខាងក្រោមៈ​
– យក​ស្លាបព្រា​ដួស​ខ្លាញ់​ដែល​អណ្តែត​លើស​សម្ល និង​ស៊ុប​
– សូម​កុំ​ឧស្សាហ៍​ញ៉ាំ​អាហារ​បំពង​
– ប្តូរ​មក​ញ៉ាំ​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​សុខភាព ជាជាង​ញ៉ាំ​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់​។ ឧទាហរណ៍ ជំនួស​អោយ​ការ​ញ៉ាំ​ការ៉េម​ធំ​ដែល​មាន​ជាតិ​ផ្លែឈើ​តិច​, សូម​ញ៉ាំ​ផ្លែឈើ​ច្រើន​ដែល​មាន​ការ៉េម​តិច​៕​