មធ្យោបាយដែលអ្នករៀបចំអាហារ អាចនាំអោយមានការឆ្ពោះទៅបរិមាណនៃខ្លាញ់ និងកាឡូរីនៅក្នុងអាហាររបស់អ្នក។
Academy of Nutrition and Dietetics បានបង្ហាញពីវិធីសាស្ត្រដូចខាងក្រោមៈ
– យកស្លាបព្រាដួសខ្លាញ់ដែលអណ្តែតលើសសម្ល និងស៊ុប
– សូមកុំឧស្សាហ៍ញ៉ាំអាហារបំពង
– ប្តូរមកញ៉ាំអាហារដែលផ្តល់សុខភាព ជាជាងញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់។ ឧទាហរណ៍ ជំនួសអោយការញ៉ាំការ៉េមធំដែលមានជាតិផ្លែឈើតិច, សូមញ៉ាំផ្លែឈើច្រើនដែលមានការ៉េមតិច៕