រសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ និងរូបរាងប្លែករបស់ម្រះ គឺត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍ជាច្រើន។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍ទាំង ៥ របស់ផ្លែម្រះ។
១.ខ្ចប់សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗមួយចំនួន
ម្រះ គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដូចជា ជាតិសរសៃ វីតាមីន C ហ្វូលែត និងវីតាមីន A។
២.អាចជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម
ម្រះ ត្រូវបានបង្ហាញឱ្យប្រសើរឡើងនូវសញ្ញាសម្គាល់ជាច្រើននៃការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមរយៈពេលវែង រួមទាំងកម្រិតជាតិស្ករ fructosamine និងអេម៉ូក្លូប៊ីន A1c ។ ទោះយ៉ាងណា ការស្រាវជ្រាវដែលមានគុណភាពខ្ពស់ គឺត្រូវការជាចាំបាច់។
៣.អាចមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក
ការសិក្សាអំពីបំពង់សាកល្បងបង្ហាញថាម្រះ អាចមានលក្ខណៈប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក ហើយអាចមានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនឹងក្រពះ ពោះវៀនធំ សួត ច្រមុះ និងកោសិកាមហារីកសុដន់។
៤.អាចបន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល
ការសិក្សាពីសត្វបង្ហាញថាសារជាតិពីផ្លែម្រះ អាចបន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល ដែលអាចជួយដល់សុខភាពបេះដូង។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយការស្រាវជ្រាវរបស់មនុស្ស ដើម្បីបញ្ជាក់ពីផលប៉ះពាល់ទាំងនេះកំពុងខ្វះខាត។
៥.អាចជួយបញ្ចុះទម្ងន់
ម្រះ មានកាឡូរីទាប ប៉ុន្តែមានជាតិសរសៃខ្ពស់។ ការសិក្សាពីមនុស្ស និងសត្វបានរកឃើញថា សារជាតិចំរាញ់ចេញពីផ្លែម្រះ ក៏អាចជួយកាត់បន្ថយខ្លាញ់ក្បាលពោះ និងទម្ងន់ខ្លួនផងដែរ៕