Join with Health.com.kh on Telegram

​រសជាតិ​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ និង​រូបរាង​ប្លែក​របស់​ម្រះ គឺ​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​គួរឱ្យ​ចាប់អារម្មណ៍​ជាច្រើន​។​

​ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​ទាំង ៥ របស់​ផ្លែ​ម្រះ​។

១.​ខ្ចប់​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់ៗ​មួយចំនួន​
​ម្រះ គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដូចជា ជាតិ​សរសៃ វីតាមីន C ហ្វូ​លែ​ត និង​វីតាមីន A​។

២.​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​
​ម្រះ ត្រូវបាន​បង្ហាញ​ឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​សញ្ញា​សម្គាល់​ជាច្រើន​នៃ​ការគ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​រយៈពេល​វែង រួមទាំង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ fructosamine និង​អេ​ម៉ូ​ក្លូ​ប៊ី​ន A1c ។ ទោះយ៉ាងណា ការស្រាវជ្រាវ​ដែលមាន​គុណភាព​ខ្ពស់ គឺ​ត្រូវការ​ជា​ចាំបាច់​។

៣.​អាចមាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺមហារីក
​ការសិក្សា​អំពី​បំពង់​សាកល្បង​បង្ហាញថា​ម្រះ អាចមាន​លក្ខណៈ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺមហារីក ហើយ​អាចមាន​ប្រសិទ្ធភាព​ប្រឆាំងនឹង​ក្រពះ ពោះវៀនធំ សួត ច្រមុះ និង​កោសិកា​មហារីក​សុដន់​។

៤.​អាច​បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​
​ការសិក្សា​ពីស​ត្វ​បង្ហាញថា​សារជាតិ​ពី​ផ្លែ​ម្រះ អាច​បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ដែល​អាចជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​។ ទោះយ៉ាងណា​ក៏ដោយ​ការស្រាវជ្រាវ​របស់​មនុស្ស ដើម្បី​បញ្ជាក់​ពី​ផលប៉ះពាល់​ទាំងនេះ​កំពុង​ខ្វះខាត​។

៥.​អាចជួយ​បញ្ចុះទម្ងន់​
​ម្រះ មាន​កាឡូរី​ទាប ប៉ុន្តែ​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់​។ ការសិក្សា​ពី​មនុស្ស និង​សត្វ​បាន​រកឃើញថា សារជាតិ​ចំរាញ់​ចេញពី​ផ្លែ​ម្រះ ក៏​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ខ្លាញ់​ក្បាលពោះ និង​ទម្ងន់​ខ្លួន​ផងដែរ​៕​