​បន្លែ ផ្លែឈើ នានា ត្រូវបាន​គេ​ផ្តល់ជូន​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ផ្សេងៗ​គ្នា​។ អត្ថបទ​នេះ នឹងលើកយក​ផ្លែ​ត្រឡាច រួមទាំង​ខ្លឹមសារ​សារធាតុចិញ្ចឹម និង​គុណប្រយោជន៍​សុខភាព​ដែល​អាច​កើតមាន​។

-​សំបូរ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាក់លាក់​និង​សមាសធាតុ​រុក្ខជាតិ​មាន​ប្រយោជន៍ ៖ ផ្លែ​ត្រឡាច គឺមាន​កាឡូរី​ខ្លាញ់ ជាតិ​ខ្លាញ់ កាបូន និង​ប្រូតេអ៊ីន​ទាប​។ ប៉ុន្តែ វា​សំបូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​សរសៃ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​ត្រូវបាន​គេ​ជឿជាក់ថា​ជួយ​លើកកម្ពស់​សុខភាព​រប​ស់​អ្នក និង​ជួយ​ការពារ​រាងកាយ​របស់​អ្នក​ពី​ជំងឺ​។
-​អាចធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការរំលាយ​អាហារ ៖ កាឡូរី​ទាប​របស់​ផ្លែ​ត្រឡាច​, ជាតិ​ស្ករ​ទាប​, ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប និង​មាតិកា​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ផ្តល់នូវ​ការរួម​ផ្សំ​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម ដែល​អាចជួយ​លើកកម្ពស់​សុខភាព​រំលា​យ​អាហារ និង​ជួយ​អ្នករក្សា​ទំងន់​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។
-​អត្ថប្រយោជន៍​សក្តានុពល​ផ្សេងទៀត ៖
.​អាច​ការពារ​ដំបៅ : ​ការស្រាវជ្រាវ​ពីស​ត្វ​បាន​បង្ហាញថា​សារធាតុ​ចំរាញ់​ពី​ត្រឡាច អាចជួយ​ការពារ​ពី​ការលេចចេញ​ដំបៅ​ក្រពះ​លើ​សត្វ​កណ្តុរ​។​
.​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក : ការសិក្សា​អំពី​បំពង់​សាកល្បង និង​សត្វ​កត់សម្គាល់​ឃើញថា ត្រឡាច​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក ដែល​ត្រូវបាន​គេ​ជឿថា​ជា​បុព្វហេតុ​នៃ​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​ជាច្រើន​។
.​អាច​ផ្តល់​ការការពារ​ខ្លះ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ២ : ការស្រាវជ្រាវ​លើស​ត្វ​កណ្តុរ​បង្ហាញថា ផ្លែ​ត្រឡាច​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​, ទ្រី​គ្លី​សេ​រីត និង​កម្រិត​អាំង​ស៊ុយ​លីន​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ​ការសិក្សា​របស់​មនុ​ស្សរា​យ​ការណ៍​អំពី​លទ្ធផល​ដែលមាន​ភាពផ្ទុយ​គ្នា​។​
.​អាចមាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំងនឹង​មេរោគ : ការសិក្សា​ខ្លះ​បាន​បង្ហាញថា សារធាតុ​ចំរាញ់​ចេញពី​ត្រឡាច អាច​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​បាក់តេរី និង​ផ្សិត​មួយចំនួន​។ ទោះយ៉ាងណា ការសិក្សា​ផ្សេងទៀត​រកឃើញថា​គ្មាន​ការការពារ​ទេ​៕​