បន្លែ ផ្លែឈើ នានា ត្រូវបានគេផ្តល់ជូនអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពផ្សេងៗគ្នា។ អត្ថបទនេះ នឹងលើកយកផ្លែត្រឡាច រួមទាំងខ្លឹមសារសារធាតុចិញ្ចឹម និងគុណប្រយោជន៍សុខភាពដែលអាចកើតមាន។
-សំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមជាក់លាក់និងសមាសធាតុរុក្ខជាតិមានប្រយោជន៍ ៖ ផ្លែត្រឡាច គឺមានកាឡូរីខ្លាញ់ ជាតិខ្លាញ់ កាបូន និងប្រូតេអ៊ីនទាប។ ប៉ុន្តែ វាសំបូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលត្រូវបានគេជឿជាក់ថាជួយលើកកម្ពស់សុខភាពរបស់អ្នក និងជួយការពាររាងកាយរបស់អ្នកពីជំងឺ។
-អាចធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ ៖ កាឡូរីទាបរបស់ផ្លែត្រឡាច, ជាតិស្ករទាប, ជាតិខ្លាញ់ទាប និងមាតិកាជាតិសរសៃខ្ពស់ ផ្តល់នូវការរួមផ្សំនៃសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលអាចជួយលើកកម្ពស់សុខភាពរំលាយអាហារ និងជួយអ្នករក្សាទំងន់ដែលមានសុខភាពល្អ។
-អត្ថប្រយោជន៍សក្តានុពលផ្សេងទៀត ៖
.អាចការពារដំបៅ : ការស្រាវជ្រាវពីសត្វបានបង្ហាញថាសារធាតុចំរាញ់ពីត្រឡាច អាចជួយការពារពីការលេចចេញដំបៅក្រពះលើសត្វកណ្តុរ។
.អាចកាត់បន្ថយការរលាក : ការសិក្សាអំពីបំពង់សាកល្បង និងសត្វកត់សម្គាល់ឃើញថា ត្រឡាចអាចកាត់បន្ថយការរលាក ដែលត្រូវបានគេជឿថាជាបុព្វហេតុនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃជាច្រើន។
.អាចផ្តល់ការការពារខ្លះប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ : ការស្រាវជ្រាវលើសត្វកណ្តុរបង្ហាញថា ផ្លែត្រឡាចអាចជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម, ទ្រីគ្លីសេរីត និងកម្រិតអាំងស៊ុយលីន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយការសិក្សារបស់មនុស្សរាយការណ៍អំពីលទ្ធផលដែលមានភាពផ្ទុយគ្នា។
.អាចមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងនឹងមេរោគ : ការសិក្សាខ្លះបានបង្ហាញថា សារធាតុចំរាញ់ចេញពីត្រឡាច អាចការពារប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី និងផ្សិតមួយចំនួន។ ទោះយ៉ាងណា ការសិក្សាផ្សេងទៀតរកឃើញថាគ្មានការការពារទេ៕