ខ្ទឹមស ត្រូវបានគេដឹងថាជួយជំរុញមុខងាររបស់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
ការសិក្សាដ៏ធំមួយ បានរកឃើញថាការបន្ថែមខ្ទឹមសប្រចាំថ្ងៃបានកាត់បន្ថយចំនួនផ្តាសាយបាន ៦៣% បើប្រៀបធៀបទៅនឹងការប្រើថ្នាំ។
រយៈពេលមធ្យមនៃរោគសញ្ញាផ្តាសាយ ក៏ត្រូវបានកាត់បន្ថយ ៧០% ផងដែរពី ៥ ថ្ងៃក្នុងក្រុមថ្នាំគ្រាប់ មកត្រឹមតែ ១,៥ ថ្ងៃប៉ុណ្ណោះ ក្នុងក្រុមខ្ទឹមស។
ការសិក្សាមួយទៀត បានរកឃើញថាកំរិតខ្ពស់នៃមនុស្សវ័យចំណាស់ដែលការទទួលទានខ្ទឹមស (២,៥៦ ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ) បានកាត់បន្ថយចំនួនថ្ងៃដែលមានជំងឺផ្តាសាយ ឬផ្តាសាយធំ បាន ៦១%។
ទោះយ៉ាងណា ការពិនិត្យឡើងវិញមួយបានសន្និដ្ឋានថា ភស្តុតាងមិនគ្រប់គ្រាន់ទេ ហើយត្រូវការការស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀត ។
បន្ថែមលើនេះទៀត ខ្ទឹមសក៏ផ្តល់ប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពផ្សេងទៀតផងដែរដូចជា៖
.ខ្ទឹមសមានផ្ទុកសមាសធាតុផ្សំជាមួយឱសថមានសក្តានុពល
.ខ្ទឹមសមានជីវជាតិខ្ពស់ប៉ុន្តែមានកាឡូរីតិចណាស់
.សមាសធាតុសកម្មនៅក្នុងខ្ទឹមសអាចកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម
.ខ្ទឹមសធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវកំរិតកូលេស្តេរ៉ុលដែលអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង
.ខ្ទឹមសមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលអាចជួយការពារជំងឺភ្លេចភ្លាំង និងជំងឺវង្វេង
.ខ្ទឹមសអាចជួយឱ្យអ្នករស់នៅបានយូរ
.ការទទួលទានខ្ទឹមសអាចជួយកំចាត់ជាតិដែកក្នុងរាងកាយ
.ខ្ទឹមសអាចធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវសុខភាពឆ្អឹង៕