អំបិលត្រូវបានបង្កើតឡើងប្រហែល ៤០% នៃសូដ្យូម និង ៦០ ភាគរយ នៃក្លរីដ។ ជាទូទៅវាត្រូវបានគេប្រើ ដើម្បីបន្ថែមរសជាតិនៅក្នុងអាហារ។
សូដ្យូម គឺជាសារធាតុរ៉ែចាំបាច់សម្រាប់មុខងារសាច់ដុំ និងសរសៃប្រសាទល្អបំផុត។ រួមគ្នាជាមួយក្លរីត វាក៏ជួយឱ្យរាងកាយរបស់អ្នករក្សាតុល្យភាពទឹក និងសារធាតុរ៉ែបានត្រឹមត្រូវ។
ទោះបីជាវាមានមុខងារចាំបាច់ក៏ដោយការទទួលទានអំបិលច្រើនពេក អាចមានឥទ្ធិពលមិនល្អទាំងក្នុងរយៈពេលខ្លី និងរយៈពេលវែង។
អត្ថបទនេះ ពិភាក្សាពីអ្វីដែលកើតឡើងនៅក្នុងខ្លួនរបស់អ្នក ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំអំបិលច្រើនពេកក្នុងអាហារតែមួយពេល ឬមួយថ្ងៃ ហើយប្រៀបធៀបវាទៅនឹងផលប៉ះពាល់រយៈពេលវែងនៃរបបអាហារ ដែលមានជាតិប្រៃ។
.ផលប៉ះពាល់រយៈពេលខ្លីនៃការបរិភោគអំបិលច្រើនពេក
ការទទួលទានអំបិលច្រើនក្នុងរយៈពេលខ្លី អាចបណ្តាលឱ្យមានការស្ទះទឹកក្នុងរាងកាយ ការកើនឡើងសម្ពាធឈាមបណ្តោះអាសន្ន ការស្រេកទឹកហួសហេតុ ហើយក្នុងករណីធ្ងន់ធ្ងរ គឺអាចមានជម្ងឺលើសឈាម។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយមនុស្សមួយចំនួនអាចមានផលប៉ះពាល់តិចតួច។
.ផលប៉ះពាល់រយៈពេលវែងនៃការបរិភោគអំបិលច្រើនពេក
ការបរិភោគអំបិលច្រើនពេកក្នុងរយៈពេលវែង អាចបង្កើនសម្ពាធឈាមរបស់អ្នក និងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកក្រពះ។ វាក៏អាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និងការស្លាប់មុនអាយុផងដែរ ទោះបីជាមានការស្រាវជ្រាវបន្ថែមចាំបាច់ដើម្បីបញ្ជាក់ពីបញ្ហានេះក៏ដោយ។
.អ្វីដែលត្រូវធ្វើប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំអំបិលច្រើន
អ្នកអាចទូទាត់សងខ្លះ សម្រាប់អាហារដែលមានជាតិប្រៃដោយផឹកទឹកគ្រប់គ្រាន់ បរិភោគអាហារដែលមានជាតិប៉ូតាស្យូម និងកាត់បន្ថយបរិមាណអំបិល ដែលអ្នកទទួលទាននៅអាហារផ្សេងទៀត៕