​កត្តា​ជាច្រើន​រួមមាន អាយុ កម្ពស់ ទំងន់ និង​កំរិត​សកម្មភាព កំណត់​នូវ​តំរូវការ​កាឡូរី​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​អ្នក​។​

​ជាទូទៅ​ស្ត្រី​ដែលមាន​សកម្មភាព​ល្មម ដែលមាន​អាយុ​ពី ២៦-៥០ ឆ្នាំ​គួរ​ទទួលទាន​ប្រមាណ ២០០០ កាឡូរី​ក្នុង​មួយថ្ងៃ ដើម្បី​រក្សា​ទម្ងន់ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។​

​យ៉ាងណាមិញ នៅពេល​ស្ត្រី​មាន​អាយុ​លើសពី ៥០ ឆ្នាំ​ពួកគេ​ជាទូទៅ​ត្រូវការ​កាឡូរី​តិច ដើម្បី​រក្សា​ទម្ងន់​របស់​ពួកគេ​។ នេះ​ដោយសារតែ​នៅពេល​មនុស្ស​កាន់តែ​ចាស់ ពួកគេ​ច្រើនតែ​បាត់បង់​ម៉ាស​សាច់ដុំ និង​មិនសូវ​សកម្ម​។​

​ជាទូទៅ​ស្ត្រី​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អជា​មធ្យម​អាយុ ៦០ ឆ្នាំ គួរ​ទទួលទាន ១.៦០០-២.២០០ កាឡូរី ដើម្បី​រក្សា​ទម្ងន់ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។​

​ទោះយ៉ាងណា ទោះបី​តំរូវការ​កាឡូរី​របស់​អ្នកទាប​ជាង​អាយុ ៦៥ ឆ្នាំ ជាង​ពេលដែល​អ្នកមាន​អាយុ ២០ ឆ្នាំ​ក៏ដោយ ក៏​អ្នក​នៅតែ​ត្រូវ​ញ៉ាំ​អាហារ​បំប៉ន ដែលមាន​បរិមាណ​ខ្ពស់ ឬ​ខ្ពស់ជាង​នេះ​បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅនឹង​មនុស្ស​វ័យក្មេង​។​

​ឧទាហរណ៍​ស្ត្រី​ដែលមាន​អាយុ​លើសពី ៦៥ ឆ្នាំ​គួរតែ​ទទួលទាន​កាឡូរី​ខ្ពស់​ពី​ប្រូតេអ៊ីន ដើម្បី​ជួយ​ការពារ​ការបាត់បង់​សាច់ដុំ ដែលជា​ធម្មតា​កើតឡើង​តាម​អាយុ​។ ការបាត់បង់​សាច់ដុំ​នេះ ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជាការ​ឆ្លុះ​កាំរស្មី ហើយ​វា​ជា​បុព្វហេតុ​ចម្បង​នៃ​ភាពទន់ខ្សោយ និង​បាក់ឆ្អឹង ក្នុងចំណោម​មនុស្ស​វ័យ​ចំណាស់​។​

​លើសពីនេះទៅទៀត សារធាតុចិញ្ចឹម​ផ្សេងទៀត ដែល​អ្នក​គួរតែ​ទទួលទាន​ឱ្យបាន​ច្រើន​រួមមាន​៖

.​ជាតិ​សរសៃ​៖ ជួយ​ការពារ​បញ្ហា​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​ពោះវៀន​ដូចជា ការ​ទល់លាមក និង​ជំងឺ​វង្វេងវង្វាន់​
.​កាល់ស្យូម និង​វីតាមីន ឌី​៖ ជួយ​ធ្វើឱ្យ​ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​រឹងមាំ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ នៅពេល​អ្នកមាន​វ័យ​ចំណាស់​
.​វីតាមីន បេ ១២៖ តាម​អាយុ រាងកាយ​របស់​អ្នក​ពិបាក​ក្នុងការ​ស្រូបយក​វីតាមីន បេ ១២
.​ជាតិ​ដែក​៖ ដើម្បី​ការពារ​កង្វះ និង​ភាពស្លេកស្លាំង ដែល​ច្រើនតែ​កើតមាន​តាម​អាយុកាល​

​អ្នក​អាច​បង្កើន​ការ​ទទួលទាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ទាំងនេះ ដោយ​ការបរិភោគ​របប​អាហារ ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​ផ្លែឈើ បន្លែ សាច់​គ្មាន​ខ្លាញ់ ផលិតផល​ទឹកដោះគោ និង​ត្រី​៕